Die stomme dingen die ook jij niet begrijpt

door Mariska
stomme dingen

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Van die stomme dingen en stomme gedachten. Ik denk dat we ze allemaal wel hebben. Van die vooroordelen die ik eigenlijk niet vind kunnen en toch zelf ook heb, al is het maar een paar seconden en daarna denk ‘jezus, dat kan echt niet Maris’. Ja, ik heb ze ook en vind het niet zo leuk eigenlijk. Soms denk ik er eventjes aan en wuif die gedachten dan echt weg omdat ik het niet vind kunnen. Het zijn soms ook best kwetsende gedachten waar ik dan achteraf van denk.. ‘ja, maar zou jij het leuk vinden als mensen deze gedachten over jou hebben? Nee dus’. Laat ik vooropstellen dat ik absoluut niet gemeen van aard ben, dat ik niet écht zo denk over mensen maar dat het een vooroordeel is die ik later wegwuif omdat ik het niet vind kunnen en dat ik het belangrijk vind dat iedereen in z’n waarde wordt gelaten.

Je slanke vriendin krijgt alle aandacht

Check. Al zou ik in de kroeg staan en ik kijk om mij heen dan zou ik zelf ook niet als eerste afstappen op bijvoorbeeld een wat mollige jongen. En waarom eigenlijk? Het slaat helemaal nergens op. Zelf heb ik geen maatje 36 (42 om precies te zijn) en maak het ook vaak genoeg mee dat ik dan met een slanke vriendin uit ben en zij meer aandacht krijgt. Mij maakt het niet uit, maar soms is dat best vervelend en vooral ook bizar. Had het er vorig weekend ook over met een vriendin die geen maatje 36 heeft. Ze zei ook dat toen ze ‘slank’ was gewoon veel meer aandacht kreeg en dat heb ik ook zo ervaren. Eigenlijk van de zotte, want je karakter blijft gewoon hetzelfde. Het is puur uiterlijk vertoon waar iemand of af gaat en dat vind ik stom. Terwijl ik het vaak zelf ook doe!

De wat mollige dame in een korte broek wordt nagekeken

Ook zoiets! Ik heb het vaak gezien dat de wat molligere mensen worden nagekeken op het moment dat zij in een korte broek lopen, of met blote benen onder een rokje of in bikini, want dat is allemaal zo raar om te zien. Zelf betrap ik me er ook op. Maar waarom?! De slankere mensen onder ons hebben het warm als het 30 graden is, maar ook de wat gezette persoon heeft het warm hoor. Ook deze mogen gewoon wat verkoeling opzoeken door met blote benen, in badpak of bikini of in een rokje rond te lopen. Bizar!

Eten op straat; de gezette persoon wordt nagekeken

Ooit heb ik iets gelezen van een fotograaf die de wat gezette mensen met eten in hun hand op straat fotografeerde. Dan vooral met de mensen ernaast die er dan naar keken alsof ze water zagen branden. Want het is natuurlijk enorm gek dat iemand iets eet op straat! Let maar eens op; mensen die slanker zijn worden minder nagekeken dan de wat gezette mensen. En dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Ieder pondje gaat door het mondje

Ook zoiets! Mensen denken direct dat je de hele dag alleen maar verkeerde troep vreet en drinkt als je wat dikker bent dan de rest. Dat is dus echt bullshit. Oké het kan zijn dat je iets minder gezond eet en juist van lekkere dingen houd en niet sport (hoi!), maar er zijn ook andere oorzaken. Een schildklier afwijking bijvoorbeeld of je hebt bepaalde medicatie gehad waardoor je enorm bent aangekomen. Dat laatste is helaas bij mij de boosdoener, maar ook omdat ik niet altijd gezonde keuzes maak qua eten en drinken én niet sport. Als je niet sport betekent het niet direct dat je lui bent, want ook wel eens een gedacht wordt. Met super slang zijn trouwens net zo. Je weet niet waardoor iets ontstaat en waarom diegene erg slank of iets dikker is.

En wat ik al zei; natuurlijk heb ik ook wel eens zo’n vooroordeel of denk ik zoiets maar probeer deze gedachten niet vast te houden. Ergens vind ik het ook gemeen als mensen zo denken. Ik zou het ook niet leuk vinden als mensen mij met grote ogen aan zitten te kijken terwijl ik van een Hema worst geniet op straat. Die dingen zijn namelijk immens lekker. Of een ijsje met 3 bolletjes bijvoorbeeld als het super warm is.

Lees ook:
Discussies op internet, zinloos en kinderachtig + voorbeeld
20 bekentenissen, ik geef me bloot
Waarom ik mijn kat binnen houd

Hoe gaan jullie met zoiets om? Is dit herkenbaar?

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.