Op onze nieuwsbrief abonneren

De redenen dat ik gestopt ben met mijn bedrijf

waarom ik gestopt ben met mijn bedrijf

Je hebt al kunnen lezen dat ik mijn blog bij de Kamer van Koophandel heb uitgeschreven. Hoewel ik dacht dat mijn blog mijn kindje was en ik er alles voor zou doen, bleek ik dat toch mis te hebben. Ze zeggen dat je natuurlijk zoveel mogelijk dingen moet doen die je energie geven en het hebben van een onderneming kostte me meer energie dan dat het opleverde, zo bleek. Nooit van mijn hele leven verwacht, maargoed zo zie je maar. Waar ik wel energie van krijg is mijn nieuwe blog 30plusvrouw.nl! Maar wat zijn de redenen dat ik gestopt ben met mijn bedrijf?

Foto: Shutterstock/Stokkete

 1. De zakelijke aspecten regelen. Er kwamen toch wel wat dingen kijken bij een eigen bedrijf. Zo moet je alle bonnen bewaren van dingen die je koopt via een zakelijke rekening, moet je facturen sturen die aan bepaalde eisen voldoen, komen er zakelijke kosten bij als een boekhouder, de aangiften en eventueel een zakelijke autoverzekering.
 2. De blogwereld. De blogwereld in zijn geheel begon me ook een beetje tegen te staan. Ik volg leuke blogs, leuke mensen en heb er ook vriendschappen door gesloten die me dierbaar zijn, maar er gebeuren echt dingen waar m’n oren van klapperen. Er worden toneelstukjes opgevoerd, mensen nodigen zichzelf uit voor events en geven elkaar een steek onder water. Daar zie ik mezelf niet bij horen en speelt ook wel een beetje mee met mijn keuze. Of mensen die leven voor de PR.. ik bedoel het is zeker leuk als je iets krijgt (voor mij zelfs steeds een verrassing nog), maar om nou echt boos te worden als je iets niet krijgt? Ik heb er weinig woorden voor. Doe gewoon je ding en koop het zelf als je het graag wilt.
 3. Cijfertjes en presteren. Het willen en moeten presteren om ergens bij te kunnen blijven stond me ook steeds meer tegen. Je bent niet snel meer origineel, de uren die ik in mijn blog heb gestopt loonde totaal niet zo blijkt en had ik achteraf beter niet parttime kunnen gaan werken. Maar ik heb het geprobeerd en weet dat het niet is wat ik wilde. De vrijheid daarentegen vond ik wel weer erg fijn, maar je moet ergens een keuze maken.

Voor mij zijn dit de 3 hoofdredenen dat ik heb besloten om mijn bedrijf uit te schrijven en is een goede keuze geweest. Mijn hoofd is veel rustiger, ik heb het gevoel weer tijd te hebben voor andere dingen en ben minder moe merk ik. Alles kost me veel minder energie. Het gewoonweg ‘dan kijk je niet naar je cijfers’ en ‘dan blog je toch als je zin hebt’ werken helaas niet bij mij, maar dit soort keuzes wel. Van sommigen kreeg ik de opmerking dat ze het stoer vonden, maar ik zie het ‘stoere’ er niet van in haha, ik doe het gewoon.

Zou jij een bedrijf willen starten of heb je die al?

Lees ook:

Merk Tommy Hilfiger + WIN!
Action rek voor parfum voor en na foto’s
Deze items staan op mijn interieur verlanglijstje

close

5 Reacties

 1. 25 juni 2019 / 09:43

  Je hebt het tenminste geprobeerd, Mariska. Mocht je dat niet gedaan hebben, had je jezelf wellicht nog ontzettend lang afgevraagd of je die stap tóch niet moeten zetten had.
  Ik persoonlijk ben niet van plan van mijn blog mijn bedrijf te maken. Sure, ik loop kansen mis, maar ik hoef al die druk errond niet. Mijn fulltimebaan is al stressvol genoeg. ?‍♀️

 2. 24 juni 2019 / 19:35

  Knap dat je deze keuze hebt gemaakt, vooral doen wat goed voelt. Ik heb zelf geen kvk of iets, maar doe het graag voor de hobby. En je hebt zeker gelijk wat betreft cijfers en uniek zijn, ontzettend lastig.

 3. 24 juni 2019 / 16:20

  Voor mijn blog heb ik wel een btw nummer maar geen kvk nummer. Puur inderdaad vanwege de administratie. Door enkel die btw nummer (waardoor samenwerkingen een stuk aantrekkelijker werden) houd ik de lol en fun in het bloggen. Ik zou er wel graag mijn bedrijf van willen maken (puur ook vanwege mijn gezondheid en het vele male beter kunnen volhouden dan ander werk) maar die rompslomp eromheen houd mij nu echt tegen. En vind maar eens een boekhouder die je kunt vertrouwen etc. Ik dus nu qua btw alles zelf.
  Lees het laatste blogbericht van Carolien – Normandië | Pointe du hocMy Profile

 4. chucky1012
  24 juni 2019 / 14:56

  Heel veel succes met alles wat je in de toekomst zal gaan doen…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.