You are here: Home » Ondernemen » De redenen dat ik gestopt ben met mijn bedrijf

De redenen dat ik gestopt ben met mijn bedrijf

waarom ik gestopt ben met mijn bedrijf

Je hebt al kunnen lezen dat ik mijn blog bij de Kamer van Koophandel heb uitgeschreven. Hoewel ik dacht dat mijn blog mijn kindje was en ik er alles voor zou doen, bleek ik dat toch mis te hebben. Ze zeggen dat je natuurlijk zoveel mogelijk dingen moet doen die je energie geven en het hebben van een onderneming kostte me meer energie dan dat het opleverde, zo bleek. Nooit van mijn hele leven verwacht, maargoed zo zie je maar. Waar ik wel energie van krijg is mijn nieuwe blog 30plusvrouw.nl! Maar wat zijn de redenen dat ik gestopt ben met mijn bedrijf?

Foto: Shutterstock/Stokkete

  1. De zakelijke aspecten regelen. Er kwamen toch wel wat dingen kijken bij een eigen bedrijf. Zo moet je alle bonnen bewaren van dingen die je koopt via een zakelijke rekening, moet je facturen sturen die aan bepaalde eisen voldoen, komen er zakelijke kosten bij als een boekhouder, de aangiften en eventueel een zakelijke autoverzekering.
  2. De blogwereld. De blogwereld in zijn geheel begon me ook een beetje tegen te staan. Ik volg leuke blogs, leuke mensen en heb er ook vriendschappen door gesloten die me dierbaar zijn, maar er gebeuren echt dingen waar m’n oren van klapperen. Er worden toneelstukjes opgevoerd, mensen nodigen zichzelf uit voor events en geven elkaar een steek onder water. Daar zie ik mezelf niet bij horen en speelt ook wel een beetje mee met mijn keuze. Of mensen die leven voor de PR.. ik bedoel het is zeker leuk als je iets krijgt (voor mij zelfs steeds een verrassing nog), maar om nou echt boos te worden als je iets niet krijgt? Ik heb er weinig woorden voor. Doe gewoon je ding en koop het zelf als je het graag wilt.
  3. Cijfertjes en presteren. Het willen en moeten presteren om ergens bij te kunnen blijven stond me ook steeds meer tegen. Je bent niet snel meer origineel, de uren die ik in mijn blog heb gestopt loonde totaal niet zo blijkt en had ik achteraf beter niet parttime kunnen gaan werken. Maar ik heb het geprobeerd en weet dat het niet is wat ik wilde. De vrijheid daarentegen vond ik wel weer erg fijn, maar je moet ergens een keuze maken.

Voor mij zijn dit de 3 hoofdredenen dat ik heb besloten om mijn bedrijf uit te schrijven en is een goede keuze geweest. Mijn hoofd is veel rustiger, ik heb het gevoel weer tijd te hebben voor andere dingen en ben minder moe merk ik. Alles kost me veel minder energie. Het gewoonweg ‘dan kijk je niet naar je cijfers’ en ‘dan blog je toch als je zin hebt’ werken helaas niet bij mij, maar dit soort keuzes wel. Van sommigen kreeg ik de opmerking dat ze het stoer vonden, maar ik zie het ‘stoere’ er niet van in haha, ik doe het gewoon.

Zou jij een bedrijf willen starten of heb je die al?

Lees ook:

Merk Tommy Hilfiger + WIN!
Action rek voor parfum voor en na foto’s
Deze items staan op mijn interieur verlanglijstje

Volg:
Mariska
Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook