De beste blogtips lees je bij deze blogs

Zelf ben ik erg geïnteresseerd in het wel en wee en het technische gedeelte achter een blog. Ik ben bijvoorbeeld altijd erg benieuwd welke apparatuur, welke layout en welke plugins de bloggers hanteren. Niet zozeer om iets na te apen maar ook om zelf dingen te vinden waarvan ik denk dat ik die kan gaan gebruiken. Plugins zijn echt de meest handige dingen die er bestaan voor het WordPress platvorm. SEO is ook iets waar ik van alles altijd over lees bijvoorbeeld. In deze post ga je links naar verschillende blogs vinden die ik graag lees voor onder andere de tips die ze geven die je heel goed kunt gebruiken bij het bloggen.

Zelf weet ik dat deze artikelen altijd erg goed gelezen worden. Zelf schreef ik er ook al een paar. Onder andere over het opdoen van inspiratie als blogger, hoe je meer Bloglovin volgers krijgt en wat ik persoonlijk vervelend vind op een blog. Maar er zijn dus veel meer blogs die echt hele goede tips hebben!

Blogaholic.nl

Deze blog heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt, maar het is voor mij echt leesvoer wat mij van het begin tot het einde boeit. Daar heb ik iets aan! De blog bestaat alleen maar uit artikelen over bloggen, zoals thema’s, plugins, maar ook hoe het nu precies werkt met bijvoorbeeld ‘no follow’ links. Het is duidelijk geschreven en als je er de tijd voor neemt is het ook voor iedereen goed te begrijpen. Ook als je net een blog bent gestart. Het is dus echt een aanrader als je op zoek bent naar meerdere duidelijke blogtips die op vele mogelijke manieren toe te passen zijn.
Ga naar Blogaholic.nl

Lisanneleeft.nl

Ook schreef Lisanne een heleboel duidelijke artikelen met daarin goede tips die je kunt toepassen op jouw blog. Ik denk dat het meest bekeken en gelezen artikel wel is over wat een goede prijs is voor een advertorial. Dit artikel heb ik al vaak voorbij zien komen op verschillende blogs en in verschillende Facebook groepen. Je vind er onder andere tips over het SEO vriendelijk bloggen, het krijgen van meer reacties en omgaan met negatieve reacties. Het laatste heb ik gelukkig nog niet zo vaak gehad maar kan me wel voorstellen dat dat erg vervelend is.
Ga naar Lisanneleeft.nl

Deliciae.org

Naomi heeft de vorige layout helemaal voor mij op maat gemaakt en ook heeft ze haar eigen blog sinds heel kort geleden weer opgepakt. Ze heeft mij al talloze keren geholpen met duizenden vragen die ik had over HTML en WordPress en dit soort tips gaat zij ook delen op haar blog. Op dit moment staat er nog niet veel maar het wordt wel echt tiptop uitgelegd met voorbeelden daarbij. De artikelen die er nu op staan hebben vooral te maken met de styling zoals vetgedrukte tekst en schuine tekst. Via haar Twitter begreep ik dat ze bezig is geweest met een zeer uitgebreid artikel over SEO en daar ben ik dan ook weer heel erg benieuwd naar! Naomi is een webdesigner en weet zoveel over de codes en dat soort dingen. Super dat ze die ook gaat delen via haar site.
Ga naar Deliciae.org

foto credit

10 Reacties

 1. 30 december 2014 / 07:53

  Wow, handig. Ik ga gelijk kijken!

 2. Lisa
  29 december 2014 / 22:09

  Super handig dit artikel! Ik ga eens even rustig rondkijken op deze blogs.

 3. 28 december 2014 / 12:27

  Leuk artikel, ik ga zeker even rondsnuffelen op de blogs, sommige ken ik helemaal nog niet!

 4. 28 december 2014 / 12:06

  Wat leuk dat je mijn site vermeld!! Lief van je!

  Wilde rustig beginnen maar ga nu maar aan de slag met blogartikelen schrijven. 😉

 5. 28 december 2014 / 11:38

  Wat een fijn overzicht! Bedankt voor het delen 🙂

 6. angelique
  28 december 2014 / 10:29

  Super handig! Al grijp ik snel naar het blogboek die ik afgelopen jaar heb gekocht

 7. 28 december 2014 / 10:10

  Wat een eervolle vermelding en wat fijn dat je veel aan mijn website hebt. Ik ben hem net gestart (12 december ging hij live) en momenteel staan er denk ik zo’n 40 artikelen live en al heel wat ingepland. Want wat valt er veel te vertellen (en te leren!) iver bloggen. Ik hoop dat je ook aan de komende artikelen veel zult hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.