Dagje Rotterdam Blijdorp augustus 2015

Vandaag ben ik met een vriend een dag naar de dierentuin Blijdorp in Rotterdam gegaan. Ik wilde sowieso erg graag in mijn vakantie (die helaas donderdag afloopt.. ) nog een dagje naar de dierentuin. Daar is Blijdorp in Rotterdam uitgekomen en kon niet wachten om foto’s te maken. Nam mijn Canon 600D mee, inclusief de standaard kitlens 18-55m omdat ik geen grote zoomlens heb helaas. De 50mm lens vind ik dan niet handig namelijk 😉 Dacht dat ik wellicht nog wel wat foto’s kon bewerken in Photoshop om deze bijvoorbeeld wat meer ingezoomd te krijgen en dat is ook wel redelijk gelukt. Bij elkaar waren het ongeveer 160 foto’s maar die ga ik zeker niet allemaal laten zien. Ik heb de leukste uitgekozen en die zie je in dit artikel. Slangen zie je trouwens niet, want die beesten vind ik zo eng dat ik er niet eens naar durf te kijken haha!

Rotterdam Blijdorp augustus 2015

Ik ben echt ontzettend blij met de foto’s die ik heb gemaakt! En het verbaasd me dat ze nog best goed zijn gelukt, ondanks dat ik lang niet bij elk dier zo dichtbij kon komen. Gelukkig heb ik goed kunnen knippen in Photoshop waardoor het dus lijkt of het dichterbij gemaakt is. Vind vooral de slapende zeehond mooi, de panter helemaal dichtbij, het slapende leeuwen vrouwtje en de ijsbeertjes!

Mocht je zelf eens naar een dierentuin willen gaan dan raad ik Blijdorp zeker weten aan! Hij is groter dan Artis en heeft veel verschillende dieren, een mooi aquarium waar je doorheen / onder door kunt lopen, een vlindertuin en je kunt ook bij de roofvogels het ‘hok’ in lopen om er dichterbij te kunnen komen. Het enige wat ik enorm jammer vond is dat de mannetjes leeuw niet te zien was. Het bleek later dat deze ziek is en zijn gezondheid dus niet zo geweldig is waardoor hij niet bij de vrouwtjes is. Wilde er zo graag een mooie foto van hebben, maar jammer genoeg is dat dus niet gelukt. Maar ben zeker blij met deze foto’s van een dagje Rotterdam Blijdorp!

Lees ook:
Naar The Kelly Family op de Loreley, Ahoy én Antwerpen

Wat is jullie favoriet?

COMMENTS

 • Hey Mariska, Wat een mooie foto’s! Ben zelf ook afgelopen zondag naar diergaarde blijdorp geweest en ook ik heb er een review over geschreven. Vind dit zelf wel een van de betere dierentuinen samen met burgers zoo. In artis zijn er minder dieren te zien en ook het park ziet er minder georganiseerd uit. Blijdorp is zeker een aanrader voor groot en klein:)

 • Prachtige foto`s hoor, wij zijn in onze vakantie ook in frankrijk naar de dierentuin geweest maar die viel enorm tegen. Heel chaotisch en weinig dieren… bedoel een apenkooi met 2 aapjes waar plaats is voor minimaal 15 :S

 • Giraffe <3 I love them! Ik wil ook weer naar de dierentuin!

 • Ik ben zelf geen fan van de dierentuin, omdat ik vind dat wilde dieren niet opgesloten moeten zitten, maar ik vind de foto’s echt prachtig! 😉

 • Wat een mooie foto’s! Ik ben al een hele tijd niet in een dierentuin geweest, over een aantal weken als we vakantie hebben wil ik er zeker eens naartoe.

 • Mooie foto’s! De foto van de kwal vind ik prachtig, maar die van did giraffen vind ik het mooist.
  Ik ben een fan van Blijdorp, het is een prachtige dierentuin.

 • Mooie foto’s heb je gemaakt zeg!

 • Leuk om je foto’s te zien! De wasberen heb ik volgens mij even gemist toen ik er vorige week was, maar de foto’s zijn echt onwijs schattig 🙂

 • Oooh, die eerste fotol: superschattig!

 • Wow, zitten echt heel mooie foto’s tussen mop! Blijdorp lijkt me een leuke dierentuin.

 • de foto’s zijn echt super goed gelukt!

  XOXO Faye van ByFaye.nl

 • Please Post Your Comments & Reviews

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *