Cursus voor bloggers, de leukste op een rij!

cursus voor bloggers

Een cursus voor bloggers. Ineens dacht ik eraan! Is er wel zoiets? Zijn er wel cursussen om je te verbeteren? Als blogger zijnde doe je door de jaren heen natuurlijk veel ervaring op. Ervaring op het gebied van e-mail bijvoorbeeld. Hoe schrijf je een formele e-mail? Of de kleine HTML en CSS aanpassingen die je doet in je thema, lezen over SEO en ga zo maar door. Nu zijn er ook een aantal hele handige cursussen en opleidingen die jou als blogger verder op weg kunnen helpen om nog meer uit je blog en misschien zelfs je carrière te halen! Mocht je dus verder willen groeien dan zou ik zeker even door lezen!

Er zijn tal van mogelijkheden op je blog naar een hoger niveau te krijgen. Als je mazzel hebt wordt er eens een artikel uitgepikt en uitgelicht op een bekende website of bij een bekende blogger, maar je kunt er zelf ook zeker iets aan doen. Met onderstaande cursussen leer je betere content schrijven, beter inspelen op de bezoeker en de lezer van de teksten die je schrijft en natuurlijk ook een beetje achter de schermen. Achter de schermen is immers ook belangrijk! Denk hierbij aan het verbeteren van je visagie skills waardoor je mooiere looks kunt maken of het verbeteren van je fotografie kunsten om je foto’s beter en mooiere uit te laten komen. Keuze genoeg!

Cursussen van NHA

De NHA heeft ook een aanbod in veel verschillende opleidingen en cursussen. Het is allemaal best veel op los te benoemen, maar ze hebben een hele ‘Beauty en Lifestyle’ afdeling! Dat is natuurlijk heel erg interessant. Je vind er onder andere nagelstyling, nail art en een basiscursus visagie.
Beauty en lifestyle cursussen

Cursussen van LOI

Digitale fotografie en beeldbewerking

Mocht je je kennis willen verbreden wat betreft de fotografie en/of de beeldbewerking ervan, dan zou je kunnen overwegen om deze cursus te kunnen doen. Hier komen onder andere aanbod scherpte en sensor, werken met RAW bestanden, accessoires, zoeker, ontspanner en belichting. Maar ook macrofotografie komt aan bod wat toch wel erg handig is bij sommige producten die je kunt fotograferen voor je blog.
Digitale fotografie en beeldbewerking

Schrijven voor het web

Als blogger ben je natuurlijk direct ‘aan het schrijven voor het web’. Ik denk dat er zeker punten bestaan waarop iedereen zich constant kan verbeteren en daarom vind ik deze cursus ook in het rijtje thuis horen. Er komen dan ook verschillende (en vooral handige!) onderwerpen aan bod die je heel goed kunt toepassen en gebruiken. Denk hierbij aan inhouden van de website, structuur van de website, aankleding van de tekst en het contact met de lezer.
Schrijven voor het web cursus bij LOI

Blogs en columns schrijven

En natuurlijk viel deze cursus mij ook direct op; blogs en columns schrijven! Dat is natuurlijk een hele goede aansluiting voor als je al een blogger bent en als je van plan bent een blog te gaan starten. Bij deze cursus komt onder andere aan bod: verschillende soorten blogs, het analyseren van een blog, publiek en publicatie. Klinkt in mijn oren in ieder geval heel erg interessant. Mocht je interesse hebben kun je in ieder geval een gratis proefles downloaden, erg handig!
Blogs en columns schrijven

Zelfs zit ik er serieus aan te denken om mij op een bepaalde manier bij te scholen. Dit omdat mijn blog mijn hobby is en ik mij wil blijven verbeteren, maar ook omdat het mijn bedrijf is kan ik zeker meer kennis gebruiken. Vind het erg interessant! Er zijn nog meer cursussen die je misschien interessanter vind en die kun je allemaal vinden op de website van NHA of LOI. Bij de meeste cursussen kun je zelfs een proefles downloaden om te kijken wat jouw eerste indruk is en of je het leuk lijkt om het te volgen! Dat is natuurlijk helemaal dé oplossing.

Lees ook:
Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!
Dit is onprofessioneel voor een blogger, 7 redenen!
9 dingen die je kunt doen om je blog te verbeteren

Hebben jullie er ooit wel eens over nagedacht om je op deze manier bij te scholen en te verbeteren?

20 Reacties

 1. 9 april 2015 / 15:10

  Interessant!
  Ik heb een tijdje een cursus Indesign gedaan maar heb niet het idee dat ik daar veel van heb geleerd om op mijn blog te plaatsen, helaas. Misschien dat ik gewoon nog niet zo goed weet hoe ik het op mijn blog kan inzetten.

  Iemand die tips heeft?
  Lees het laatste blogbericht van Het Sushimeisje – Sweet magazine mei 2013My Profile

 2. Sonja
  9 april 2015 / 08:43

  Ik heb een afgeronde Grafische opleiding. Het fotograferen, photoshoppen en het webdesign zijn niet echt mijn valkuilen, eerder het maken van looks.
  Dus een workshop zou wel leuk zijn. Maar gezien mijn leeftijd hou ik het bij hobby.
  Lees het laatste blogbericht van Sonja РNYC Big Bold & Pr̬cis | Essence Long lasting Eye pencilMy Profile

 3. 8 april 2015 / 14:59

  Goede tips, ik ga me er eens verdiepen. Ik kan ook wel een cursus gebruiken op dat gebied. Ik heb voor mijn gevoel nog veel te leren 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Annette – Ann Ages Gracefully – VoorjaarskledingMy Profile

 4. 8 april 2015 / 12:13

  dat is eigenlijk wel heel interessant om eens een cursus te volgen. nu doe ik eigenlijk maar wat haha. ik kan denk ik wel een cursus in fotograferen én schrijven gebruiken.
  Lees het laatste blogbericht van diana – Garnalen – mango saladeMy Profile

 5. 8 april 2015 / 09:51

  Bedankt voor het delen! Soms wil ik inderdaad ook een soort van cursus volgen om mijn blog naar een klein beetje hoger niveau te tillen. Dat is namelijk niet verkeerd 🙂 Ik zal me er eens in verdiepen ergens volgende week na mijn tentamens 😉
  Lees het laatste blogbericht van Sofie – My new addiction: bootcampMy Profile

  • 8 april 2015 / 09:52

   Het is een thuisstudie he, die van NHA en LOI 🙂 Dus in principe zou je het wel kunnen volgen.
   Lees het laatste blogbericht van Sofie – De film: CinderellaMy Profile

 6. lonneke
  8 april 2015 / 09:12

  Oh wat is dit een handig artikel!
  Wil graag eens zo’n cursus doen. Vooral in HTML wil ik nog veel leren. Leuk!
  liefs Lonneke

 7. 8 april 2015 / 08:23

  Wat een handige tips. Ik heb wel al een fotografie cursus gehad maar meer tips zijn zeker welkom.
  Lees het laatste blogbericht van Kim – Opening Costes GroningenMy Profile

 8. 7 april 2015 / 23:32

  Wat leuk dat je dit deelt! Leren heb ik altijd leuk gevonden en dit is echt ideaal. Op het gebied van schrijven is verbeteren altijd goed, zo’n cursus zou ik dan ook wel willen doen. Ik ga een kijkje nemen naar de verschillende cursussen! X
  Lees het laatste blogbericht van Esra – Top Tien Tag – Beauty producten waar ik niet zonder mee kanMy Profile

 9. 7 april 2015 / 22:33

  Klinkt heel erg leuk allemaal! Vooral die met columns en blogs schrijven spreekt me heel erg aan, al wil ik ook wel meer over fotografie leren! x Liset
  Lees het laatste blogbericht van Meticulous – REVIEW | LUSH SEANIK SHAMPOO BARMy Profile

 10. 7 april 2015 / 21:21

  Wat een leuk artikel! Ik heb er inderdaad wel eens aan gedacht om een cursus te volgen. Nu moet ik zeggen ik was toen aan het twijfelen of beginnen met bloggen of een cursus doen. Ik heb gekozen om te beginnen met bloggen. Ik vind het zo leuk en leer mezelf elke dag weer nieuwe dingen aan. Dit leer ik van andere bloggers, online cursussen/tutorials of doordat ik iets wil aanpassen aan mijn blog en ik zelf maar uit ga vogelen hoe het moet. Tot nu toe dus nog geen cursus voor mij welke zou jij als eerste kiezen?
  Lees het laatste blogbericht van Lesley van de Langkruis – 7 tips | Wat te doen als je niet lekker in je vel zitMy Profile

  • 7 april 2015 / 21:38

   Zelf zou ik kiezen voor ‘schrijven voor het web’ of ‘schrijven van columns en blogs’. Denk dat de eerste toch het meeste voorkeur heeft.
   Wat jij zegt heb ik ook altijd gedaan, zelf dingen uitvogelen. Daar leer je echt het allermeeste van ook!

 11. 7 april 2015 / 21:20

  Interessant artikel dit! Ik ben altijd bezig met het verbeteren van mijn blog en merk dat ik me in de loop van de jaren ook al behoorlijk ontwikkeld heb door bijvoorbeeld door verschillende modules. Ik ben altijd bereid om te leren en heb daar ook veel plezier in. Een cursus volgen is eigenlijk nog nooit in me opgekomen, meestal probeer ik bij te leren door het lezen van boeken en lezen en kijken van tutorials.
  Lees het laatste blogbericht van Priscilla – Doe-het-zelf – lente in de autoMy Profile

  • 7 april 2015 / 21:36

   Bij mij was het ook nooit in me opgekomen, tot ik ze ook zag! En dat vond ik wel enorm interessant. Het duurt niet zo lang en is niet zo duur als een gehele opleiding en toch kun je er een certificaat voor krijgen als je het afgerond hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.