Cursus voor bloggers, de leukste op een rij!

by Mariska
cursus voor bloggers

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Een cursus voor bloggers. Ineens dacht ik eraan! Is er wel zoiets? Zijn er wel cursussen om je te verbeteren? Als blogger zijnde doe je door de jaren heen natuurlijk veel ervaring op. Ervaring op het gebied van e-mail bijvoorbeeld. Hoe schrijf je een formele e-mail? Of de kleine HTML en CSS aanpassingen die je doet in je thema, lezen over SEO en ga zo maar door. Nu zijn er ook een aantal hele handige cursussen en opleidingen die jou als blogger verder op weg kunnen helpen om nog meer uit je blog en misschien zelfs je carrière te halen! Mocht je dus verder willen groeien dan zou ik zeker even door lezen!

Er zijn tal van mogelijkheden op je blog naar een hoger niveau te krijgen. Als je mazzel hebt wordt er eens een artikel uitgepikt en uitgelicht op een bekende website of bij een bekende blogger, maar je kunt er zelf ook zeker iets aan doen. Met onderstaande cursussen leer je betere content schrijven, beter inspelen op de bezoeker en de lezer van de teksten die je schrijft en natuurlijk ook een beetje achter de schermen. Achter de schermen is immers ook belangrijk! Denk hierbij aan het verbeteren van je visagie skills waardoor je mooiere looks kunt maken of het verbeteren van je fotografie kunsten om je foto’s beter en mooiere uit te laten komen. Keuze genoeg!

Cursussen van NHA

De NHA heeft ook een aanbod in veel verschillende opleidingen en cursussen. Het is allemaal best veel op los te benoemen, maar ze hebben een hele ‘Beauty en Lifestyle’ afdeling! Dat is natuurlijk heel erg interessant. Je vind er onder andere nagelstyling, nail art en een basiscursus visagie.
Beauty en lifestyle cursussen

Cursussen van LOI

Digitale fotografie en beeldbewerking

Mocht je je kennis willen verbreden wat betreft de fotografie en/of de beeldbewerking ervan, dan zou je kunnen overwegen om deze cursus te kunnen doen. Hier komen onder andere aanbod scherpte en sensor, werken met RAW bestanden, accessoires, zoeker, ontspanner en belichting. Maar ook macrofotografie komt aan bod wat toch wel erg handig is bij sommige producten die je kunt fotograferen voor je blog.
Digitale fotografie en beeldbewerking

Schrijven voor het web

Als blogger ben je natuurlijk direct ‘aan het schrijven voor het web’. Ik denk dat er zeker punten bestaan waarop iedereen zich constant kan verbeteren en daarom vind ik deze cursus ook in het rijtje thuis horen. Er komen dan ook verschillende (en vooral handige!) onderwerpen aan bod die je heel goed kunt toepassen en gebruiken. Denk hierbij aan inhouden van de website, structuur van de website, aankleding van de tekst en het contact met de lezer.
Schrijven voor het web cursus bij LOI

Blogs en columns schrijven

En natuurlijk viel deze cursus mij ook direct op; blogs en columns schrijven! Dat is natuurlijk een hele goede aansluiting voor als je al een blogger bent en als je van plan bent een blog te gaan starten. Bij deze cursus komt onder andere aan bod: verschillende soorten blogs, het analyseren van een blog, publiek en publicatie. Klinkt in mijn oren in ieder geval heel erg interessant. Mocht je interesse hebben kun je in ieder geval een gratis proefles downloaden, erg handig!
Blogs en columns schrijven

Zelfs zit ik er serieus aan te denken om mij op een bepaalde manier bij te scholen. Dit omdat mijn blog mijn hobby is en ik mij wil blijven verbeteren, maar ook omdat het mijn bedrijf is kan ik zeker meer kennis gebruiken. Vind het erg interessant! Er zijn nog meer cursussen die je misschien interessanter vind en die kun je allemaal vinden op de website van NHA of LOI. Bij de meeste cursussen kun je zelfs een proefles downloaden om te kijken wat jouw eerste indruk is en of je het leuk lijkt om het te volgen! Dat is natuurlijk helemaal dé oplossing.

Lees ook:
Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!
Dit is onprofessioneel voor een blogger, 7 redenen!
9 dingen die je kunt doen om je blog te verbeteren

Hebben jullie er ooit wel eens over nagedacht om je op deze manier bij te scholen en te verbeteren?

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.