Catrice Luxury Nudes – To the nude mood (Essie Cozy in Cashmere dupe?)

Catrice Luxury Nudes – To the nude mood (Essie Cozy in Cashmere dupe?)

Catrice Luxury Nudes review! Op redelijk veel blogs waren de mooie nieuwe lakjes van Essie te zien, waaronder Essie Cozy in Cashmere. Essie Cozy in Cashmere is een nieuwe lak die een beetje taupe van kleur is, mat opdroogt en paars / blauwe shimmer / glitter er in heeft. De lak zag ik op een aantal blogs en was direct verliefd. Die wilde ik! Nu kwam ik een dupe tegen, namelijk van Catrice Luxury Nudes – To the new mood. Op het flesje staat ‘soft matt’ dus ja, die nam ik mee! Is het echt een dupe? Of vind ik dit alleen maar?

Lees ook: Catrice A wink of pink & Catrice Oh, Pinky day!

Catrice Luxury Nudes – To the nude mood

catrice luxury nudes

Zoals je ziet is de kleur wel heel erg nude en daar hou ik van! Dat dit plaatje ook nog mat zou opdrogen zou het voor mij helemaal af maken. Matte nagellakken vind ik namelijk erg mooi en zeker als er nog iets speciaals in zit. In dit geval is dat de paars / blauwe glitter / shimmer. Het mooiste vind ik is dat het niet per se alleen zichtbaar is in de zon, maar ook als het wat schemerig is.

Het was trouwens best lastig vast te leggen op de foto! Ik heb mijn close up filters van eBay erbij gepakt om zo dicht mogelijk bij de kleur te kunnen komen. Dan pas zie je goed wat ik bedoel met de shimmer. De foto’s hieronder zijn wel mooi gelukt maar ik blijf het lastig vinden mooie, heldere en goede swatches te maken šŸ™‚ Ik heb de foto’s gemaakt met mijn 50mm lens in combinatie met de close up filters +2 en +4.

catrice luxury nudes
catrice luxury nudes

En wat vind jij er van? Ik ben er dus echt wel een beetje van overtuigd dat het de perfecte dupe is van Essie Cozy in Cashmere. Zeker weten! Goed punt is dat deze goedkoper is dan de variant van Essie. Deze uit de Catrice Luxury Nudes lijn kost ā‚¬2,89 en bevat 10ml lak. Mooi budget weer en dat is nou precies waar ik van hou! Ja, ik ben hier heel erg blij mee!

Hebben jullie al een lak uit de Catrice Luxury Nudes lijn? En kennen jullie de prachtige lak van Essie?

14 Reacties

 1. Kim
  31 mei 2015 / 23:08

  Hmmm, de kleur valt me toch wat tegen.

 2. Dailynailsart
  31 mei 2015 / 10:00

  Wat een mooie kleur. Denk dat ik deze ook maar ga halen.

 3. Dotsofnailpolish
  30 mei 2015 / 16:05

  Wat een mooi lakje!

 4. Lisa
  30 mei 2015 / 11:14

  Wat een prachtige kleur zeg, ik ben echt verliefd!

 5. 30 mei 2015 / 08:22

  Een heel erg mooi lakje.. Ik kende zowel die van Essie, als de lijn van Catrice niet. Ik ben meer van de lakjes zonder shimmer, dus deze komt niet in mijn stash. Foto’s lijken toch goed gelukt hoor, je ziet de matheid en de shimmer in het lakje goed :-).

 6. Mandy
  30 mei 2015 / 01:45

  Oh, toen ik de swatches zag dacht ik gelijk aan de Essie Cashmere collectie. Grappig dat jij er ook zo over denkt. Ik heb die van Essie, misschien leuk om deze ook aan te schaffen en ze eens goed te vergelijken. Mooie foto’s heb je gemaakt trouwens!

 7. 29 mei 2015 / 21:32

  Grappig! Ik schreef hier twee/drie weken geleden ook over! Ik vind hem zeker goed lijken! Hij blijft ook echt verrassend goed zitten voor dit budget merk vind ik!

 8. 29 mei 2015 / 21:25

  Mooie kleur! Zo’n kleur zou ik ook wel willen hebben šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.