Braun Silk epil 7 review

braun silk epil

Benen scheren, bikinilijn scheren en je oksels scheren, het hoort er allemaal bij. Epileren heb ik zelf nog nooit gedaan eigenlijk en wist dan ook niet echt wat ik kon verwachten bij het gebruik van de Braun Silk epil 7. Het is een apparaat die jouw benen, bikinilijn en oksels weer helemaal glad zou moeten maken. Ik heb hem geprobeerd en wil jullie graag meer over dit product vertellen.

Lees ook: Babyliss diamond stijltang review

braun silk epil

Inhoud verpakking Braun Silk epil 7

braun silk epil
braun silk epil
braun silk epil

In de verpakking vind je een goede handleiding in verschillende talen, een oplader, verschillende opzetstukjes (zie foto), een borsteltje om het apparaat schoon te maken en een zakje waarin je het apparaat kunt bewaren. Voor mij was het best een raadsel waar al die stukjes voor zijn maar deze staan erg goed beschreven in de handleiding. Je weet precies welke stukje je wanneer het beste kunt gaan gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal opzetstukje voor als je je bikinilijn wilt epileren. Dat moet er voor zorgen dat het wat minder gevoelig is.

braun silk epil
braun silk epil

De Braun Silk Epil kun je zowel nat als droog gebruiken. Zelf heb ik er voor gekozen om hem onder de douche uit te proberen omdat ik dat fijner vind. De haartjes die dan geëpileerd zijn kunnen ook direct weggespoeld worden.

De Braun Silk Epil 7 is speciaal ontworpen om ongewenste haartjes zo efficiënt , zacht en eenvoudig mogelijk te verwijderen.

braun silk epil

Als je de Braun Silk Epil inschakelt gaat er een lampje branden, de zogenaamde ‘smart light’ zodat je heel makkelijk kunt zien waar je bezig bent. Het maakt het erg makkelijk. Op die manier zie je de kleine haartjes beter zitten en is de kans heel klein dat je er een paar mist. Verder heeft het apparaat twee snelheden waarop deze te gebruiken is. Het lijkt absoluut een heel handig apparaat om zelf te kunnen epileren.


Als je op bovenstaande foto kijkt zie je een soort witte rolletjes zitten. Deze moeten ervoor zorgen, dat als je over je stukje huid heen gaat, het de huid een beetje masseert als het ware. Het is de bedoeling dan ook dat je je huid strak trekt bij het gebied dat je wilt epileren.

Mijn ervaring

Het apparaat heb ik alleen onder de douche gebruikt, dus ik heb hem nat gebruikt. Mijn pijngrens is vrij hoog maar toch moet ik zeggen dat ik het niet zo fijn vind om dit apparaat te gebruiken. Waarschijnlijk omdat ik totaal geen ervaring heb met epileren zelf. Mijn benen werden er absoluut glad van maar het was mij veel te gevoelig helaas. Zelf houd ik dan ook lekker bij een scheermesje of bij mijn Ladyshave die ik ook nog heb staan. Dat is helemaal pijnloos. Wel vond ik het lichtje erop echt een uitkomst! In onze badkamer is het niet helemaal goed verlicht ook al staan de lichten allemaal aan. Nu kon ik het dus evengoed heel erg goed zien. Pluspunt!
Verder dan mijn benen ben ik niet gegaan omdat het mij toch nét iets te pijnlijk was. Ik kan me namelijk erg goed voorstellen dat mijn bikinilijn en oksels een stuk gevoeliger zijn dan mijn benen.

Info en verkrijgbaarheid

De Braun Silk Epil 7 is bij verschillende online en offline winkels verkrijgbaar. Online bijvoorbeeld ook bij Coolblue. Dit is het type BRAUN SILK-EPIL 7-561 waarbij dus allemaal soorten opzetstukjes zitten. Dit is niet bij ieder type van dit apparaat het geval. Wel even goed opletten dus.

Lees ook:
Primark volume & texture spray review

17 Reacties

 1. 28 mei 2015 / 14:04

  Zelf vind ik scheren dus niks. Stoppeltjes en zo. Als je een paar keer ge-epileert hebt, valt de ‘pijn’ reuze mee. Er zijn natuurlijk altijd plekken die gevoeliger zijn, maar mijn tip is om die als laatste te doen (of soms juist als eerste, om even door te bijten en dan valt de rest zo ontzettend mee omdat je het ergste al gehad hebt!). … Nutteloze tip.
  Lees het laatste blogbericht van Daenelia – Dungeons & Dragons met z’n tweetjesMy Profile

 2. 18 mei 2015 / 22:54

  Ik heb van deze de legs-variant, zonder veel opzetstukken dus. Droog en onder de douche gebruikt. Ik heb mn benen vaker geëpileerd en moet zeggen dat deze wel ‘anders’ voelt maar dat ik de pijn vind meevallen.
  Lees het laatste blogbericht van Roxanne – Reminder: win 2 tickets voor de Libelle Zomerweek!My Profile

 3. Evelien
  16 mei 2015 / 23:11

  Deze lijkt me erg fijn, hoewel m’n pijngrens niet al te hoog is. Toch heb ik wel eens vaker m’n benen en oksels laten harsen, en dat is natuurlijk wel anders dan epileren, maar ik denk even pijnlijk, en het resultaat is wel echt veel beter dan scheren. Dus ik zou dit zeker wel eens willen proberen!
  Lees het laatste blogbericht van Evelien – Shoplog || Mijn nieuwe iPhone 6 hoesjesMy Profile

 4. 16 mei 2015 / 08:05

  ik heb er ook eentje met een lagere pijngrens, nou dit doet echt zoveel zeer. Heb hem een keer gebruikt en daarna nooit meer..
  Lees het laatste blogbericht van alexa – Blauwe jasMy Profile

 5. Lies
  15 mei 2015 / 20:35

  Jammer dat je er last van had! Ik moet zeggen dat ik het de eerste tijd ook wel pijnlijk vond, maar het went echt. Ik heb alleen het probleem (misschien omdat ik een ouder model heb) dat het echt niet meteen alle haartjes weghaalt.

 6. Nicole
  15 mei 2015 / 12:53

  Ik heb een ‘droge’ en in het begin doet het inderdaad erg veel pijn. Na een langere tijd raak je er denk ik een beetje aan gewend.
  Lees het laatste blogbericht van Nicole – Foto op hout van webprint.nlMy Profile

 7. 15 mei 2015 / 08:10

  Fijne review en je hebt hele mooi product foto’s gemaakt. Jammer dat het zo pijnlijk is ik hou het wel bij mijn gewone scheermesjes 😉
  Lees het laatste blogbericht van Lonneke – Mijn Blog PlannerMy Profile

 8. Dana
  15 mei 2015 / 00:39

  Ik gebruik meestal een epilator, maar ik heb echt een onregelmatige haargroei op mn benen :/
  Lees het laatste blogbericht van Dana – Time management like a boss!My Profile

 9. 14 mei 2015 / 23:08

  dit lijkt me zo’n ideaal apparaat, maar tegelijkertijd lijkt het me ook heel pijnlijk en ik heb niet zo’n hoge pijngrens. ze zeggen wel dat het went als je hem vaker gebruikt en dat het dan minder pijn doet. fijne review heb je geschreven ♥ xx liefs
  Lees het laatste blogbericht van jouvence – makeup revolution awesome oogschaduw collectieMy Profile

 10. Ina
  14 mei 2015 / 22:08

  Na een paar keer heb je minder last van pijn, de eerste keer heb ik denk ik letterlijk maar 1 haar verwijdert maar na een paar keer ging het steeds beter. Even op je tanden bijten dus!
  Lees het laatste blogbericht van Ina – Samenwonen met je vaderMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.