Van die discussies over bloggen die altijd blijven

blogger discussies

Blogger discussies blijven maar komen en vaak zijn het ook dezelfde dingen die je tegenkomt. Ik heb er in al die jaren al ontzettend veel voorbij zien komen en het zijn vaak ook weer de terugkerende punten. Er zullen vast meer blogger discussies zijn dan die ik hier opsom, maar deze zijn mij het meeste bijgebleven en heb ik recent nog iets over meegekregen. Ben benieuwd naar de blogger discussies die jij steeds weer tegenkomt!

Foto: Shutterstock

blogger discussies die maar blijven

Follow en no follow

Dit is een ding die ik echt heel vaak voorbij zie komen. Niet alleen op Facebookgroepen die over bloggen gaan, maar ook in artikelen die bloggers schrijven. Een ‘follow’ link is een link die gevolgd wordt door Google waardoor degene achter de link hoger in Google kan komen. ‘No-follow’ is het tegenovergestelde; namelijk dat je Google aangeeft de link niet te volgen. Bedrijven die willen samenwerken vragen heel vaak om ‘follow’ links en dat blijft de (blog)gemoederen maar bezig houden. Je kunt namelijk een soort straf van Google krijgen als je ‘follow’ links gebruikt voor betaalde content. KAN, het wil niet zeggen dat dit gebeurt. De raarste dingen heb ik al gelezen, waaronder dat je een boete zou kunnen krijgen. Pertinent niet waar. De een roept ik gebruik gewoon altijd ‘follow’ links, ook al is het niet betaald en dus ook wel betaald. De ander roept alleen ‘No-Follow’ links te gebruiken en vervolgens kijk je in de broncode en gebruiken ze als nog ‘Follow’ links en je hebt ze die echt alleen ‘No-Follow’ links gebruiken. Wat is goed? Google wil dat je ‘No-Follow’ links gebruikt voor betaalde en gesponsorde links en content. Moet het? Nee. Typisch voorbeeld van een eeuwige discussie 🙂

Reclamecode niet nakomen

Niet houden aan de reclamecode. Dit is een ding waar ik me wel mee bezig hou. Vooral een bepaald merk die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten heeft hier een handje van. Geen vermelding maken van gesponsorde content, omdat het een inspirerend artikel moet zijn. Tuurlijk. Gaat niet gebeuren. En toch zie ik het voorbij komen, bij kleine maar ook grote bloggers. Nok hiermee. Je gaat op een gegeven moment bepaalde links herkennen en ook zie je aan waar die link geplaatst is dat het gesponsord is. Sommige maken er geen probleem van, maar voor mij zeker een reden om een blog te ontvolgen als ik vaker dit soort praktijken zie.

Tegen lage prijzen betaalde content schrijven

Als beginnende blogger vind je het natuurlijk super vet als je benaderd wordt om betaalde content te plaatsen. Ik vond dat namelijk ook! 🙂 Alleen in het begin ben je nog niet echt op de hoogte van je eigen waarde en wat je zou kunnen vragen. Ik nam ook betaalde artikelen voor €25,00 aan. Op dat moment weet je niet beter. Later ga je wel nadenken. Zo weinig? En ze kunnen wel een reclame op tv betalen? En ze hebben zogenaamd niet meer budget voor jou? Ze weten wel dat jij hier tijd aan besteedt en zij altijd reclame op internet hebben? Dit soort bedrijven zouden moeten stoppen met dit soort aanbiedingen en serieus gaan worden. Ik zou je willen verwijzen naar het boek ‘Geef nooit korting!’ die je in de zijbar kan vinden. Ik ben die nu aan het lezen en is zo’n helder en handig boek!

Heb je daadwerkelijke dure apparatuur nodig?

Heb je daadwerkelijk een super deluxe spiegelreflex camera nodig met alles erop en eraan? Nee. Ik vind van niet. Je kunt met een niet al te dure camera al prachtige foto’s maken en filmpjes tegenwoordig ook. Kijk naar je mobiele telefoon bijvoorbeeld. De meeste mobiele telefoons hebben tegenwoordig hele goede camera’s waar je dus ook hele goede foto’s mee kunt maken van producten. Net als filmpjes! Scheelt je een hoop centen en je kunt direct aan de gang. Naarmate het beter gaat kun je altijd uitbreiden.

Blogger, WordPress.com en eigen WordPress hosting

Wat is nu eigenlijk beter? Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen ervaring heb met Blogger en WordPress.com en dat ik eigenlijk altijd op een eigen domein mijn blog heb gehad. Dat is zo handig! Zo kun je zelf bepalen welke plugins je installeert, je hebt veel meer keuze uit thema’s en het is ook nog vaak beter voor je vindbaarheid in Google. Alhoewel het natuurlijk prima is om op Blogger te bloggen als jij dat fijn vindt en om te beginnen. Je kunt daarna altijd kijken of je een eigen domein en hosting wilt. Er zijn tal van bedrijven die je helpen met overstappen en alles zo over kunnen zetten, waaronder mijn superfijne host, justhost.nl!

Lees ook:
Dit is onprofessioneel voor een blogger, 7 redenen!
Je blog kantoor ordenen, 4 tips
Betaalde content op een blog vervelend en tv niet?
SEO, de basisregels!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook