Bezuinigen op mijn maandelijkse vaste lasten, zo doe ik dat!

door Mariska
bezuinigen op vaste lasten

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Eerder liet ik al weten dat ik 32 uur bij mijn baas ging werken en inmiddels is dat 28 uur geworden. De vrijdag is mijn ‘vaste’ vrije dag, maar als het nodig is en kan dan kan ik die dag ook wisselen of splitsen. Als je fulltime werkt of 32 uur heb je vanzelfsprekend ook meer inkomen en kun je vaak makkelijker je vaste lasten betalen. Nu ik 28 uur werk betekent dit dat ik minder vast loon heb en meer geld ‘moet’ verdienen met mijn blog. Dat is immers ook een van de redenen dat ik minder ben gaan werken bij mijn baas. Wel spannend, maar ik heb het ook zo uitgerekend dat ik wel gewoon normaal mijn vaste laste kan betalen. Vind ik heel belangrijk want ik wil dus niet in de schulden komen. Om het wat persoonlijker te maken ga ik je vertellen hoe ik ga bezuinigen op vaste lasten. Dit is geen gesponsord artikel en is volledig op eigen initiatief geschreven 🙂

Foto: Shutterstock/Dean Drobot

Bezuinigen op vaste lasten

Zorgverzekering

Laat ik beginnen met mijn zorgverzekering. Vorig jaar had ik een extra tandartsverzekering genomen voor een tientje per maand (zo ongeveer) en stond mijn eigen risico op de verplichte €385. Dit heb ik eens bekeken een paar weken geleden en heb besloten mijn tandartsverzekering die aanvullend is te laten vervallen en alleen voor een tandongeval aanvullende verzekering te kiezen dat zo’n €1,50 kost. Ook heb ik naar mijn eigen risico gekeken en het bleek dat ik nog heel veel over had. Ik wist dat als je je eigen risico hoger zet dat je dan korting krijgt per maand. Dit heb ik dus gedaan en zo kan ik ook weer geld besparen per maand. Mocht er iets gebeuren en je toch een hoge rekening krijgt, dan is het altijd mogelijk om een betalingsregeling te treffen. Hier ga je natuurlijk niet vanuit, maar het is wel fijn om te weten. En het is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke situatie of het handig is voor jou om dit wel of niet te doen en je eigen risico te verhogen.

Mobiele telefoon

Om te bezuinigen op vaste lasten is het ook handig om naar je mobiele telefoon abonnement te kijken. Zelf zit ik al jaren bij T-Mobile, maar heb besloten om voor een van de eerste keren zelf los een telefoon te kopen. Ik kocht namelijk de Huawei P20 Pro omdat ik daar hele goede verhalen over heb gehoord, gelezen en bekeken in filmpjes. Het is een uitgave, maar dan kan ik in januari mijn abonnement sim only verlengen en dat scheelt me toch weer een paar tientjes in de maand. Het lijkt misschien niet zoveel, maar je kunt het ook mooi apart zetten op een spaarrekening of het gewoon op je rekening te laten staan. Ook heb ik T-Mobile Thuis (internet en tv) en dan krijg je weer korting als je ook een mobiel abonnement hebt.

Veel extra’s laten gaan

Als je wil bezuinigen op vaste lasten dan houd je waarschijnlijk ook meer over voor extra’s, maar je kunt ook daarop gaan besparen. Ik hou er wel van om in het weekend vaak eten te bestellen bij Thuisbezorgd of gewoon wat extra’s lekkers te kopen voor in het weekend. Koekjes, chocola of van die verse salades voor op brood. Daarnaast weet ik ook van mezelf dat ik het vaak niet helemaal op eet en ik ook weer dingen kan weggooien. Zonde! Toevallig ben ik de afgelopen wel vaker dagjes weg geweest naar Burgers Zoo in Arnhem en naar Artis en dat was wel erg gezellig. Dat moet ook zo af en toe kunnen. En het geld dat ik met mijn blog verdien zet ik apart, koop ik spullen voor mijn blog (review spullen of bijvoorbeeld een camera) en betaal ik de extra’s. Maar toch is opletten wel echt een must.

Marktplaats en kringloop

Ook moet ik erom denken met (online) shoppen. Voor je het weet koop je eigenlijk allemaal dingen die je niet nodig hebt. Nu kan ik me wel aardig inhouden en kan ik ook wel logisch nadenken of ik iets nu echt nodig heb of niet, maar zo heel soms koop ik toch dingen die totaal niet nodig zijn. Met bezuinigen op vaste lasten in mijn achterhoofd ben ik dan ook niet heel slim bezig en dat weet ik ook wel weer van mezelf. Ik ga dan ook heel graag struinen in de kringloopwinkel of op Marktplaats. Zo kocht ik mijn elektrische haard op Marktplaats en schreef ik al over mijn mooie kringloopvondsten van laatst. Daar kocht ik bijvoorbeeld mooie leren laarsjes voor maar €3,50 en een dvd speler voor maar €5,00! Kijk, dat zijn leuke prijsjes en dan komt het bezuinigen ten goede.

Lees ook:
Wanneer een sterke vent ineens weinig meer kan…
Events, bloggen, concertkaartjes voor volgend jaar en gewoon gelukkig zijn
11 dingen die niet bij mij passen
Wat zou ik doen met een miljoen?

Hoe bezuinig jij op je vaste lasten?

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.