Ben jij ook geen typisch meisje-meisje?

Het beeld van de vrouw die dol is op beauty en fashion is vaak wel een stereotype. Hip gekleurde nagels, torenhoge hakken en de perfecte jurk. Dit beeld klopt misschien wel voor een groot deel van de vrouwelijke Nederlandse bevolking, maar dat houdt niet in dat wij vrouwen dag in dag uit op hoge hakken lopen en ons haar altijd goed zit. Wij lopen net zo lief op sneakers, dragen graag een jeans, drinken soms een biertje en zijn dol op mooie auto’s. Ben je ook geen typisch meisje-meisje? Dan herken je je vast in onderstaande situaties.

We Can Do It! Poster

De meisjes die dol zijn op auto’s en crosses
Ik ben niet per se een grote autoliefhebber, maar ik kan wel genieten van een mooie auto die met een laag brommende toon voorbij komt razen. Ik heb wel eens geschreven over mijn geliefde wagentje. Helaas heb ik deze kleine grijze Toyota niet meer, maar het gevoel van vrijheid wat een eigen auto kan geven is heerlijk. Ook al is het een overgekochte gebruikte auto, met een paar kleine aanpassingen maak je het echt jouw wagen! Zoals de roze Normaal nummerplaat die ik in mijn auto plaatste. Daarnaast ben ik nog wel eens te vinden op een plaatselijke trekker trek, autocross of beter nog de Zwarte Cross. Op je sneakers of laarzen in de modder tussen ruige bands en nog ruigere rockers. Hoe on-vrouwelijk is dat niet? 😉

De meisjes voor wie comfort belangrijker is dan uitstraling
Oké, dit is een beetje kort door de bocht. Toch wordt die conclusie vaak getrokken wanneer je aangeeft geen liefhebber te zijn van hoge hakken en strakke jurkjes. Op hippe sneakers in een mooie spijkerbroek kun je net zo’n leuke uitstraling hebben. Bijvoorbeeld met een colbertje en een fijn T-shirt eronder. Prachtige pumps zijn fijn, maar sommige meiden breken bijna hun nek als ze er de stad mee door moeten. En soms hebben we ook even geen tijd om de nagels netjes bij te werken. Ook niet als net dat ene hoekje van m’n knalrode lakje eraf is gegaan. Al heb ik intussen wel keuze genoeg om een nieuwe op te doen.

Zwarte Cross-46s

De meisjes die het niet kan schelen wat een ander denkt Eigenlijk hebben we toch wel respect voor deze dames. Zij die rustig zonder make-up de deur uit gaan, die tijdens een eerste date geen salade maar een grote steak bestellen, die kunnen vloeken als een bootwerker, tattoos met hun levensverhaal verzamelen die zonder vrees een grote auto (of zelfs vrachtwagen) kunnen besturen en die het niet uitmaakt dat de ander met open mond naar hen staart. Dat is pas stoer en ook supervrouwelijk!

[€ €=””]
foto credit: x en x

Lees ook:
Risico gaat mis, inkomsten, bezoekersaantallen.. klaar mee!
20 dingen waar ik me enorm aan erger, irritante dingen!
Ik heb drank en drugs, hoe denk ik daarover & heb ik gebruikt?

COMMENTS

 • Ik ben ook echt absoluut geen meisje-meisje, haha. Nooit geweest ook nu ik er zo over nadenk, vroeger klom ik altijd in bomen, voetbalde ik en hoefde ik helemaal niets te weten van andere meiden met hun nagellakjes en make-upjes haha.

 • Ik neig toch wel behoorlijk naar het laatste, behalve de vrachtwagen besturen herken ik mij er wel echt in…ik kan ook tafelvoetballen, biljarten, het alfabet boeren en een stukje op het achterwiel van een scooter rijden…ha dat laatste heb ik van mijn zoons geleerd, en hun de 1ste dingen van mij…leuk artikel…

  • Zo, toe maar Petra, goed bezig haha! Zo leer je nog eens wat van je zoons 🙂

   • Whaha, wel leuk waren al die gesprekken over scooters en sleutelen aan de keukentafel met mijn jongens ( zijn nu al 29 en 23, mijn mann,en de truckers )…als ik er iets was aan mijn scootertje zeiden ze gewoon tegen me…. he ma, dan moet je dat maar even zo en zo fixen…..we horen het wel als het niet lukt….

 • ik zit er tussenin denk ik… Ik vind make-up en shoppen heel leuk! Maar ik kan ook prima een weekje de bergen in zonder luxe 😉

 • Er zijn denk ik genoeg variaties denkbaar, maar echt een meisjes meisje ben ik zeker niet… maar het andere uiterste is ook weer zo wat haha

 • Ik ben geen typisch meisje-meisje, maar ben echt een combinatie van lekker meisjesachtig en stoere dingen doen. Ik zit er lekker tussenin zeg maar haha 🙂 Ik hou van winkelen, maar ook een survival run lopen vind ik heel gaaf. Herkenbaar artikel dus! Liefs

 • Ik ben denk ik ook niet een typisch meisje meisje. Ik hou gigantisch veel van make-up opmaken enz, maar ik ga ook gewoon de deur uit zonder make-up. Ik ga niet voor elk wissewasje lipstick opdoen. Het liefst lig ik gewoon de heledag in een joggingpak op de bank en als ik dan een keer wegga tut ik me gewoon op.

 • Haha, heel herkenbaar! Ik heb voor mijn werk (en nu voor een aantal sollicitaties) wel jurkjes hoor, maar draag ze echt liever niet. Ik voel me er een uurtje, hoogstens 2, heel mooi in, en vind het daarna vreselijk vervelend zitten (vooral panty`s :-p)

 • Please Post Your Comments & Reviews

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *