Op zoek naar inspiratie als blogger?

op zoek naar inspiratie

Het kan heel goed dat je als blogger wel eens door je inspiratie heen bent. Dat je eigenlijk nog wel producten hebt liggen die je nog moet testen maar nog niets over kunt schrijven, geen onderwerp kunt vinden en gewoon weg niet weet waar je überhaupt moet beginnen met tikken van een artikel. Gelukkig zijn er talloze manieren om op zoek naar inspiratie te gaan om op een onderwerp te komen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er inspiratie uit halen, geloof me. Hier geef ik een paar voorbeelden.

Op zoek naar inspiratie als blogger?

Ga naar buiten
Zeker met de herfst zou je bijvoorbeeld gewoon met je fototoestel om je nek naar buiten kunnen gaan en foto’s maken van de omgeving. Als blogger kun je zo mooi ook inspiratie op doen. Alle bladeren die van de bomen zijn gevallen, de bomen die kaal worden, kastanjes of eikeltjes op de grond of gewoon een winkelstraat in de regen. Foto’s worden vaak erg goed bekeken als ze mooi zijn!

De supermarkt
Als je dan toch boodschappen gaat doen, loop dan even door naar de afdeling waar de tijdschriften liggen. Er zijn talloze verschillende tijdschriften die je even kunt open slaan. Je hoeft het niet helemaal door te lezen natuurlijk, maar je kunt het best door bladeren om te kijken of er wat in staat wat je voor een artikel kunt gebruiken. Geen hele artikelen, maar wel zo’n soort onderwerp.

Gebruik Bloglovin
Velen van jullie gebruiken dit waarschijnlijk al om je favoriete blogs te volgen, maar ook voor inspiratie kan dit medium je prima helpen. Ga eens op zoek naar de pagina van de favoriete posts die het meeste geliked zijn. Daar staan vast ook onderwerpen tussen waar je wat over kunt schrijven in je eigen stijl. Ook hier geldt weer; neem geen hele artikelen over maar ga zelf aan de gang.

Bedenk een tag
Ook dit kun je doen! Kies een onderwerp wat je leuk vind en bedenk daar een aantal vragen bij. Zo kun je die op je blog zetten en eventueel medebloggers taggen en kijken of zij het van je overnemen. Tags komen namelijk best vaak voor in de blogwereld. Zo bedacht ik de Fall Favorites tag die je op veel blogs nu voorbij ziet komen. Een tag zelf bedenken is veel leuker voor blogger inspiratie!

Het seizoen

blogger inspiratie
Photo by Sunsetoned on Pexels.com

Ga eens nadenken over dingen die bij het seizoen horen waar je op dat moment ‘in zit’. Bij de herfst kun je bijvoorbeeld denken aan halloween, herfst decoratie in je interieur, DIY met herfst artikelen, herfst kleding en ga zo maar door. Dat zijn toch alweer een aantal verschillende soorten artikelen die je daar mee kunt schrijven.

Bekijk buitenlandse blogs
Ook kun je eens buitenlandse blogs gaan bekijken en lezen. Die kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk via Bloglovin vinden ook. Wellicht kom je daar iets tegen waarvan je dat nog nooit gezien hebt in de Nederlandse blogwereld. Leuk toch? Zo heb ik dat gedaan met de Link Party! Zelf ben ik nog geen Nederlandse blogs tegen gekomen die dit doen en ik vind dit soort dingen juist hartstikke leuk!

Experimenteer met make-up
En experimenteren bedoel ik dan dat je gewoon een paar make-up producten bij elkaar pakt en aan de gang gaat. Kijk gewoon hoever je komt. Zoek op internet op bijvoorbeeld of maak een look van een blogger na die je vervolgens noemt in jouw artikel, wie jouw inspiratie is geweest. Zo maakte zowel Cynthia als Maud laatst een prachtig kunstwerk.

Lees ook:
Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!
Hoe en waar promoot ik mijn blogartikelen?
5 dingen op een blog die ik niet leuk vind

Hoe ga jij op zoek naar inspiratie?

* foto credit

12 Reacties

  • Mariska
   22 oktober 2014 / 22:04

   Tumblr en Pinterest heb ik allebei net pas ontdekt en heb er eens gekeken. Ook daar heb je zeker weten goede inspiratie!

 1. beautyforgirls
  22 oktober 2014 / 11:01

  Goede tips. Iedere blogger heeft wel eens inspiratie nodig.
  Liefs, xxx

 2. 22 oktober 2014 / 10:14

  Fijn artikel, bij mij komt de meeste inspiratie altijd op zetten als ik het niet verwacht, dus eigenlijk is voor mij iets compleet anders gaan doen het beste…
  Lees het laatste blogbericht van Petra – W 7 Rock ‘n Roll..Roll on shimmer…My Profile

  • Mariska
   22 oktober 2014 / 22:03

   Dat is ook zo, ik sla heel vaak de titel als concept op zodat ik er altijd mee verder kan 🙂

  • Mariska
   22 oktober 2014 / 22:01

   Dat is inderdaad ook een goede, sowieso schrijven wat je interesseert! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.