Ik moet afvallen en dat ga ik zó doen

Altijd heb ik gezegd dat het me niet uitmaakt hoe ik er uit zie en dat ze me moeten nemen. Er is één maar, en dat is iets wat ik ook heb gezegd en dat is dat als ik de ‘normale’ kleding maat van 42 niet meer zou passen dat ik dan op dieet zou gaan. Voor mezelf is die tijd nu gekomen. Ik moet afvallen. Altijd ben ik al stevig geweest en heb vanaf dat ik mij kan herinneren al geen slank postuur en maatje 36 gehad. Sinds dat ik in maart 2014 voor een aantal maanden aan de antidepressiva heb gezeten en ben gestopt met de pil, ben ik wel veel aangekomen. Veel in de zin van rond de 10 kilo. Ik zag dat er een gratis ‘fit check’ was op de sportschool in het dorp en daar ging ik naartoe…

Ik moet afvallen, hoe ga je dat doen dan?

Eigenlijk vind ik het best lastig om er zo open en bloot over te praten omdat er allemaal mensen zijn die allemaal weer een eigen mening hebben over het onderwerp afvallen en wat wel en niet goed is om te doen. Terwijl ik dit schrijf besef ik me dat goed maar daar heb ik voor nu vooral even schijt aan. Ik ga vertellen wat mijn plannen zijn tot nu toe en wat ik dus (allemaal) ga doen. Nogmaals, ik snap dat je misschien een andere mening hebt dan ik maar hou het wel netjes 🙂 Daarbij wil ik binnenkort ook beginnen met sporten, maar dit staat voor nu even op de eerste plaats.
Daarbij krijg ik, als ik verder ga met Herbalife, ook coaching en dat is wel iets wat ik nodig heb. Net als met sporten. Ik wil heel graag, maar weet van mezelf dat motivatie kwijt raken wel een van mijn valkuilen is.

Ziekenhuisdieet

Een vriendin van mij heeft ooit dit ziekenhuis dieet gedaan en is daar ruim 10 kilo mee afgevallen. Zij heeft dit 6 weken gedaan en ik ga dit eerst even een week proberen om alvast wat kwijt te raken. Ik heb namelijk overgewicht om het maar even direct te zeggen. Dit ga ik 1 a 2 weken doen en kijken waar ik dan ben, puur omdat ik moet afvallen. Dit kun je ook weer niet te lang doen omdat dat ook weer niet goed is. Anyway, zo hoop ik toch al snel de eerste kilo’s kwijt te raken. Wat je hier eet is voornamelijk grapefruit, sinaasappel, ei, yoghurt en beschuit. Ook komt er gegrilde vis en gegrilde biefstuk in voor bijvoorbeeld. Het zal vast niet het gezondste zijn wat ik kan doen, maar ik ga het wel doen.

Herbalife

Dit is dan weer iets heel anders maar ik weet dat er goede resultaten te boeken zijn. Ik ken namelijk iemand in mijn directe omgeving die overgewicht had en door middel van Herbalife heel veel is afgevallen. Zij heeft mij er over verteld hoe het precies werkt, wat voor coaching je krijgt en wat er van je verwacht wordt. Ik heb er voor gekozen om een proefpakket aan te vragen en er kennis mee te maken voor 3 dagen. Dit gaat via de sportschool en zij hebben dan ook mijn maten opgemeten en ga dit zondag weer doen. Dan heb ik 3 dagen Herbalife gebruikt en dan ga ik kijken wat de resultaten zijn. Zelf ben ik er heel erg benieuwd naar, maar omdat ik best veel overgewicht heb denk ik dat het bij mij zeker resultaat zou laten zien al na die 3 dagen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd!
Morgen begin ik ermee en zondag wordt ik voor de eerste keer opgemeten.

Resultaten bijhouden op de blog!

De bedoeling is dat ik mijn resultaten ga delen op mijn blog. Dat lijkt me erg leuk en ook kan ik op die manier de motivatie vinden als ik de goede resultaten zie! Natuurlijk moet ik mezelf dan aan de ‘regels’ houden en dat ga ik doen. Er is bij mij echt een knop om gegaan! Misschien dat ik iemand anders op deze manier toch ook wel kan motiveren om het te doen en om die knop om te zetten om ook af te gaan vallen. Laat ik zeggen dat ik iedere zondag, en als dat niet mogelijk is een dag daarna of in ieder geval een dag dichtbij, de resultaten weer met jullie deel.

Al met al vond ik het best lastig om deze concrete cijfers met jullie te delen maar ik vind het wel nodig omdat ik anders nooit de resultaten in de vorm van cijfers kan delen met jullie. Uiteraard mag je me wel voorzien van tips en advies, zo lang het maar normaal blijft!

Huidige cijfers

Gewicht: 95kg
Lenge: 1.69cm
Taille: 116cm

Je begrijpt dat ik graag aan de gang wil! Dit zijn de huidige cijfers en ik zal aanstaande zondag de eerste resultaten delen van mijn gewicht en taille.

Ik moet afvallen en dat ga ik doen! Hopelijk tot zondag! 🙂

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Twitter | Facebook

dit artikel kan affiliate links bevatten

28 Reacties

 1. 31 januari 2015 / 02:37

  sorry maar ik kan hier echt niet positief op reageren, maar ik ga het wel netjes houden hoor 🙂

  ik vind het altijd zo zonde als iemand zoiets gaat doen.
  het is en niet leuk. want wie wil er nu op zo weinig eten leven? en het is nergens voor nodig. én het is slecht voor je en vrijwel in alle gevallen komt het gewicht erna gewoon weer eraan.

  beter kun je langzaam aan je levensstijl omgooien. een sport vinden die je leuk vind. er zijn er zooo veel, dus er is vast wel íets dat je leuk vind.

  qua eten zijn er zo veel lekkere dingen die gewoon gezond zijn. ook koekjes, cake, enzo. en de gewone maaltijden hoeven ook echt neit saai te zijn. ik heb vorige week een receptje online gezet van een gezonde carrotcake. serieus, dat proef je er niet aan!

  en weinig eten is ook al helemaal nergens voor nodig. als je erg weinig gaat eten ,val je idd snel af. maar je lichaam raakt daar aan gewend, en zodra je weer wat meer gaat eten. of een dagje jezelf laat gaan, dan zit dat er meteen weer aan. (en zogenoemde jojo-effect)

  zo nu hou ik op met lullen want de reactie wordt anders wel erg lang. en t is al lang bedtijd haha. ik hoop echt heel erg dat nog eens goed nadenkt over wat je gaat doen, maar het is jou leven. ik geef alleen mijn mening. zelf ben ik van maat 40/42 naar 36/38 gegaan door enkel gezond te eten met zo af en toe zeker wat ongezonds. en ik moet zeggen, ik eet nu lekkerder dan toen ik nog ongezond at en dikker was. en voel me veel fitter.

  je hebt btw een leuke blog. heb m net pas ontdekt maar ga zeker vaker een kijkje nemen.
  X diana.
  diana haar laatste blog bericht Inspiratie om te bloggen

  • 31 januari 2015 / 11:48

   Dank je wel voor je uitgebreide reactie 🙂 uiteindelijk ben ik niet begonnen met het ziekenhuis dieet en ik eet ik nu gewoon gezond. Daarbij gebruik natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld een thee van Kneipp die het afvallen ondersteunt 🙂
   Leuk dat je vaker langs komt en bedankt!

   • 2 februari 2015 / 12:10

    leuk om te lezen dat je dat toch niet bent gaan doen!
    heel veel succes met het afvallen.
    gaat vast helemaal goed komen.
    X
    diana haar laatste blog bericht Monday quoteday #4

 2. 17 januari 2015 / 15:06

  Herbelife heb ik ook gedaan! Alleen na het stoppen ervan ging het er heel snel weer aan 🙁 De laatste keer heb ik het met sporten gedaan. Wat je ook doet, jij moet er 100% achterstaan en het echt willen, want anders lukt het moeilijk. Als jij het wil dan lukt het! Heel veel succes!!
  Agneta haar laatste blog bericht Personal: Het vinden van geluk #vriendschap

 3. 15 januari 2015 / 18:55

  Succes, zal best pittig worden maar het feit dat je er over gaat schrijven kan je wellicht ook door deze ‘dipjes’ heen helpen. Je moet ons maar als je juich-team beschouwen dus GO GIRL GO!
  Annette – Ann Ages Gracefully haar laatste blog bericht Dolce – by Dolce & Gabana

  • 15 januari 2015 / 18:59

   Bedankt voor je lieve berichtje Annette! 🙂 Ik wilde dit juist delen omdat ik dan inderdaad kan zien wat het is geworden. Jullie op de hoogte te houden, maar ook mezelf te motiveren 🙂

 4. Nicole
  15 januari 2015 / 12:12

  Knap dat je er zo open en bloot over praat! Ik wil voor de zomer ook graag wat kilotjes kwijt, maar dat is meer om tussen de 60 en 63 kilo te blijven hangen, en er niet overheen te gaan. Ik volg dan ook zeker geen dieet, maar vervang mijn snoepjes voor een appetlje bijvoorbeeld. Heel veel succes!!
  Nicole haar laatste blog bericht P2 sand style polish

 5. Cindy
  15 januari 2015 / 07:07

  Je kan het girl!
  En t ziekenhuis is crashen. En t eetpatroon zal daarna aangepast moeten worden. Maar als de kilos er af zijn wil je dat maar al te graag!

  Succes!!!

  • 15 januari 2015 / 08:35

   Ja, ik ga het zeker volhouden 🙂 Dank je wel voor je berichtje!

 6. me
  15 januari 2015 / 02:27

  Ziekenhuisdieet is een crashdieet, nooit doen. ga voor gezond eten, meer bewegen (en dat hoeft niet meteen intensief sporten te zijn, meer wandelen, fietsen en traplopen is ook goed). met crashdieten ga je je eetgewoontes niet veranderen met als gevolg dat je er straks meer dan 10 kilo weer bijkrijgt. Succes het het afvallen, hopelijk gaat het je lukken om het er blijvend af te houden.

  • 15 januari 2015 / 08:35

   Ik weet dat het een crash dieet is, maar zoals ik al zei is dat alleen voor het begin. Mijn schema gaat omgegooid worden, dus ik ben er vrijwel van overtuigd dat het eraf blijft.

 7. 15 januari 2015 / 01:17

  Wat goed van je dat je wilt afvallen. Ik ben zelf ook aan het afvallen, maar dat omdat ik mijn levensstijl wil veranderen. Ik at chips als ontbijt en avondeten sloeg ik over, zo’n persoon. Heel veel succes met het afvallen! Misschien kan ik je inspireren op instagram @healthypriinciipessaa, wil niet reclame maken ofzo maar daar is iedereen lekker gemotiveerd in de reacties. Liefs

 8. Olivier
  15 januari 2015 / 01:12

  Hey Mariska

  Ik ben heel trots op wat je gaat doen. Ik ben zelf 40kg afgevallen op zo’n dieet, en ik moet je dan ook waarschuwen dat je je vaak zwakjes gaat voelen. Althans, dat was bij mij het geval.

  • 15 januari 2015 / 08:36

   Dankjewel Olivier! Ben me zeker bewust van het feit dat ik me iets zwak ga voelen maar ik heb het er wel voor over 🙂

 9. bianca
  14 januari 2015 / 23:33

  Heel veel succes ik weet hoe lastig het is zelf begin ik aankomende week ook weer met koolhydraat arm dat is iets wat bij mij goed werkt, wil nu de laatste 10 a 15 kilo eraf. Ik heb dit dieet eerder gedaan en ben toen 18 kilo afgevallen nu na een jaar er niks aangedaan te hebben 2 kilo aangekomen dus viel me mee heb een zwaar jaar gehad en had stuk meer verwacht.
  Ik ga je in iedergeval volgen en aanmoedigen!!!!
  Heel veel succes you can do it!!!!

  • 15 januari 2015 / 08:37

   Dank je wel Bianca en jij ook succes natuurlijk!

 10. Doy
  14 januari 2015 / 23:14

  Mijn moeder is ook herbalife coach en het werkt super! Zolang je zelf maar doorzet (speaking from experience).. Hihi heel veel succes!

  • 15 januari 2015 / 08:38

   Er moet altijd doorzettingsvermogen zijn en ik denk doordat de knop nu bij mij om is, dat ik het wel ga volhouden.

 11. 14 januari 2015 / 23:10

  Veel succes alvast! Al lijkt mij persoonlijk dat ziekenhuisdieet niet echt geschikt na het lezen van die site, maar goed 🙂 jouw keuze natuurlijk en ik hoop dat het wel gaat doen wat jij wilt dat het doet. 🙂
  Veronique haar laatste blog bericht Julie | Too Faced – Chocolate Bar Palette

 12. 14 januari 2015 / 23:01

  Erg dapper van je dat je het gewoon op je blog gooit! Keep it up girl 😀
  Dana haar laatste blog bericht 8x MAX lipsticks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *