6 redenen waarom je geen spiegel reflex camera nodig hebt voor je blog

by Mariska
canon 600 D

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Het lijkt wel een soort van must te zijn om voor een spiegel reflex camera te gaan op het moment dat je begint met met het bloggen. Zelf heb ik een Canon 600D waar ik enorm blij mee ben, maar ik ben van mening dat je niet perse een spiegel reflex camera nodig hebt voor om een leuke blog te hebben! Hier geef ik je 6 redenen waarom je geen spiegel reflex camera nodig hebt voor je blog!

Goede smartphone

Een goede smartphone is een heel erg goed begin denk ik. Zo heb ik de Motorola Moto G even getest (lekker budget!) en daarna weer ingeruild voor een andere telefoon. Als je een goede budget smartphone hebt dan kun je op zich al hele leuke foto’s maken. Kijk bijvoorbeeld naar de blog van Annemerel op Annemerel.com en Anne op Annesolveig.nl. Zij hebben super leuke blogs en ik denk dat zij ook niet heel vaak een spiegel reflex camera gebruiken. Zo zie je maar dat je zonder zo’n dure camera ook een super leuke (en goed lopende!) blog kunt hebben. Met een goede smartphone zijn de foto’s ook al net iets mooier op bijvoorbeeld Instagram en andere social media.

Wishlists

Op vele blogs zie je ook wishlist voorbij komen. Een lijst die je samenstelt uit producten die je nog graag zou willen aanschaffen ooit. Daar kun je de spiegel reflex camera dus bijvoorbeeld op zetten 😉 Maar heb je een mooi makeup palette gezien, een nieuwe mobiele telefoon, een super leuke blazer of een heerlijk parfum? Maak een wishlist en zet deze op je blog. Zo inspireer je ook weer de mensen die jouw blog lezen. Je kunt er eventueel voor kiezen om er affiliate links bij te zetten om geld te verdienen met bloggen.

Inspiratie artikelen

Dit is een soort van gelijk artikel als een wishlist, maar nu laat je zien waarin jij laat zien waar je jouw inspiratie vandaan haalt. Zijn dit voorbeelden van blog artikelen van andere blogs? Of bijvoorbeeld een mooi kapsel voor je haar, een leuke nail art of iets heel anders? Er zijn zoveel mogelijkheden voor inspiratie. Zelf kijk in dus bijvoorbeeld op Pinterest, Bloglovin en Twitter.

Budget digitale camera

Mocht je toch graag een camera willen hebben, dan kun je natuurlijk altijd de camera van je mobiele telefoon gebruiken tenzij die niet helemaal goed is. Je kunt dan altijd op zoek naar een budget digitale camera. Onlangs kocht ik er een digitale camera van Coolpix welke op zich wel goed is. Deze nam ik mee naar New Castle en de foto’s waren best leuk. Ik ben er tevreden mee! Kijk eens bij de Mediamarkt als de BTW vrije dagen er weer zijn of houd de reclame foldertjes eens in de gaten. Ze hoeven helemaal niet duur te zijn.

Vraag een gastblogger

Ook is het leuk om een gastblogger te hebben die op jouw blog zo nu en dan, bijvoorbeeld op een vaste dag in de week / maand, over een bepaald onderwerp schrijft. Zo schrijft Astrid bij mij over fotografie en Miriam laat een keer per maand een nail art zien van haar hand. Helemaal leuk en zo verbreed je ook het publiek van je blog nog eens. Op die manier heb jij dus ook geen camera nodig! Maar hoe doe je dit? Zoek contact met een blogger waarvan jij vind dat zij goed zijn in iets en vraag of ze er voor open staan.

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.