6 Dingen die je niet moet doen als beginnende blogger

door Mariska

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Als je begint met bloggen heb je al een eerste goede stap gezet natuurlijk, hartstikke leuk! Er zijn tal van artikelen op het net te vinden met daarin tips wat je juist wél zou moeten doen als beginnende blogger, maar dit artikel gaat juist over het tegenovergestelde. Dingen die je juist níet moet doen als beginnende blogger. Dat zijn er ook wel een aantal hoor!

6 Dingen die je niet moet doen als beginnende blogger

Blog URL overal spammen

Dit zie ik erg vaak. Het is hartstikke leuk dat je een blog hebt, maar ga dit niet overal spammen als beginnende blogger. Daarmee bedoel ik; als je een reactie achterlaat op een andere blog, zet dan je URL niet in je reactie maar gewoon in het vakje. Je wilt toch bezoekers die doorklikken naar jouw blog? Precies! Als je dus in je reactie je URL spamt vinden met ze je al heel snel vervelend overkomen. De lezers inclusief de eigenaar van de blog. De kans dat ze jouw blog nog eens bezoeken is vrij klein. Zie het als een eerste indruk! Laat gewoon een leuke reactie achter.

Het EGF bezoeken

EGF oftewel het Elle Girl Forum en dan het Beuty blog topic. Zelf kijk / keek ik er ook eens heel af en toe, bijna nooit. Waarom niet? Je wordt er niet vrolijk van én het heeft geen toegevoegde waarde. Mijn mening is dat de dingen die daar gezegd worden over de bloggers (en dan vooral de grotere..) heel hard kunnen zijn en gewoon triest. Ooit heb ik daar ook in gestaan. Ik denk; waar komen mijn bezoekers toch ineens vandaan? Juist, daar dus. Ik werd besproken omdat mijn wimpers op spinnenpoten leken, mijn tattoo met de tekst op mijn arm was alles wat je kan bedenken (alleen lelijk en fout) en het reageren daar zou ik alleen doen voor de views op mijn blog. Dat is nog maar een korte samenvatting. Je wordt er niet blij van én als ze jou eens bespreken in dat topic van ze, trek je er niets van aan als je daar wordt besproken en je bent een beginnende blogger. Echt niet. Bouw liever een leuke band op met andere bloggers!

Verwachten dat je heel veel bezoekers krijgt

Iedereen wil dat maar zo werkt dat niet voor een beginnende blogger, punt. Je zult eerst gewoon lekker moeten gaan schrijven, andere blogs lezen en reacties achter laten. Misschien mag je eens een gast artikel plaatsen op een andere blog? Probeer het! Niet voor de gratis reclame natuurlijk, je artikel moet wel toegevoegde waarde hebben op die blog. Als je het leuk schrijft en mooie foto’s maakt dan is de kans groot dat ze doorklikken naar jouw blog en je gaan volgen.
Schrijf bijvoorbeeld over dingen die veel besproken worden, op Google veel op gezocht wordt of gebruik een SEO plugin om je artikelen beter vindbaar te maken. Dat soort dingen helpen bezoekers naar jouw blog te krijgen. En die dingen zijn ook veel leuker om te doen dan maar spammen overal.

Foto’s en andere content stelen

Dit heb ik ook wel eens gezien en is echt uit den boze. Dat iemand hele mooie foto’s maakt of goede artikelen schrijft is mooi, maar omdat te stelen en vervolgens op jouw blog te plaatsen heeft geen enkele zin. Het is niet jouw schrijfstijl en jouw foto’s zijn normaal gesproken anders van uitstraling en kwaliteit. Oftewel, je valt Oerend hard (sorry 😉 ) door de mand. Dat wil je niet. Dan krijgen mensen een slechte indruk van je en probeer die in de toekomst nog maar eens om te vormen in een goede indruk. Meestal gaat dat niet gebeuren. Doe dat dus niet! Als beginnende blogger mogen jouw foto’s en artikelen best minder zijn in het begin. Al doende leert men! Zolang ze maar jouw persoonlijkheid leren kennen, jouw schrijfstijl en jouw interesses weten.

Over dingen schrijven waar je niet achter staat

Dit is ook een punt. Als je schrijft over dingen waar je niet achter staan dan gaan mensen dat merken. Je komt namelijk niet heel erg enthousiast over in het artikel die je hebt gemaakt. Je hoeft niet perse een beautyblog te beginnen omdat iedereen dat heeft. Schrijf juist over iets dat jij echt super vind! Vind je punniken leuk? Blog daarover. Vind je het leuk om tips te schrijven over bloggen en deze te delen met anderen? Doe dat dan. Zo zijn er verschillende dingen. Mijn blog is een mengelmoes van alles, maar ik schrijf wel over dingen die ik leuk vind. Ik heb bijvoorbeeld een enorme hekel aan dance muziek. Je zult hier dus ook geen artikel vinden over Armin van Buuren of Dance Valley. Nope. Oké, behalve als we het hebben over een dislike artikel bijvoorbeeld 😉

Bedrijven mailen voor op de perslijst

Natuurlijk kun je dit proberen en initiatief nemen is heel goed, maar wacht daar nog even mee als beginnende blogger. Er zijn natuurlijk bedrijven die je sneller op de lijst plaatsen dan een ander. Maar wil je op een lijst waar iedereen maar wordt geaccepteerd zodat je steeds dezelfde persberichten publiceert als alle andere blogs op die perslijst? Nee toch? Natuurlijk zul je wel eens hetzelfde persbericht krijgen, maar geef er je eigen draai aan op het moment dat je het leuk vind. Zo blijf je uniek 🙂 Maak er bijvoorbeeld een leuke collage van of pak alleen de artikelen die je leuk vind en maak er een ‘wishlist’ of ‘favorite’ artikel van.
Producten zul je niet zo snel opgestuurd krijgen, daarvoor moet je je eerst wel een soort van bewijzen. Bedrijven willen zien dat je het bloggen lang volhoudt en dan je ook kwaliteit levert. Voorbeeld: op BeautyGlitter zie je altijd mooie producten van bijvoorbeeld Chanel die ze krijgt. Haar foto’s zijn dan ook super mooi, ze schrijft goede content én is al langere tijd heel goed bezig. Zo doe je dat dus! Volhouden!

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad als beginnende blogger (of als je al even bezig bent!). Als je vragen hebt, stel deze natuurlijk!

Lees ook:
Advertenties, wat verdien je er nou mee + voor- en nadelen
Alle artikelen over bloggen op een rij (veel blogtips!)
Betaald worden voor een product review?
Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.