6 Dingen die je niet moet doen als beginnende blogger

6 Dingen die je niet moet doen als beginnende blogger

Als je begint met bloggen heb je al een eerste goede stap gezet natuurlijk, hartstikke leuk! Er zijn tal van artikelen op het net te vinden met daarin tips wat je juist wél zou moeten doen als beginnende blogger, maar dit artikel gaat juist over het tegenovergestelde. Dingen die je juist níet moet doen als beginnende blogger. Dat zijn er ook wel een aantal hoor!

6 Dingen die je niet moet doen als beginnende blogger

Blog URL overal spammen

Dit zie ik erg vaak. Het is hartstikke leuk dat je een blog hebt, maar ga dit niet overal spammen als beginnende blogger. Daarmee bedoel ik; als je een reactie achterlaat op een andere blog, zet dan je URL niet in je reactie maar gewoon in het vakje. Je wilt toch bezoekers die doorklikken naar jouw blog? Precies! Als je dus in je reactie je URL spamt vinden met ze je al heel snel vervelend overkomen. De lezers inclusief de eigenaar van de blog. De kans dat ze jouw blog nog eens bezoeken is vrij klein. Zie het als een eerste indruk! Laat gewoon een leuke reactie achter.

Het EGF bezoeken

EGF oftewel het Elle Girl Forum en dan het Beuty blog topic. Zelf kijk / keek ik er ook eens heel af en toe, bijna nooit. Waarom niet? Je wordt er niet vrolijk van én het heeft geen toegevoegde waarde. Mijn mening is dat de dingen die daar gezegd worden over de bloggers (en dan vooral de grotere..) heel hard kunnen zijn en gewoon triest. Ooit heb ik daar ook in gestaan. Ik denk; waar komen mijn bezoekers toch ineens vandaan? Juist, daar dus. Ik werd besproken omdat mijn wimpers op spinnenpoten leken, mijn tattoo met de tekst op mijn arm was alles wat je kan bedenken (alleen lelijk en fout) en het reageren daar zou ik alleen doen voor de views op mijn blog. Dat is nog maar een korte samenvatting. Je wordt er niet blij van én als ze jou eens bespreken in dat topic van ze, trek je er niets van aan als je daar wordt besproken en je bent een beginnende blogger. Echt niet. Bouw liever een leuke band op met andere bloggers!

Verwachten dat je heel veel bezoekers krijgt

Iedereen wil dat maar zo werkt dat niet voor een beginnende blogger, punt. Je zult eerst gewoon lekker moeten gaan schrijven, andere blogs lezen en reacties achter laten. Misschien mag je eens een gast artikel plaatsen op een andere blog? Probeer het! Niet voor de gratis reclame natuurlijk, je artikel moet wel toegevoegde waarde hebben op die blog. Als je het leuk schrijft en mooie foto’s maakt dan is de kans groot dat ze doorklikken naar jouw blog en je gaan volgen.
Schrijf bijvoorbeeld over dingen die veel besproken worden, op Google veel op gezocht wordt of gebruik een SEO plugin om je artikelen beter vindbaar te maken. Dat soort dingen helpen bezoekers naar jouw blog te krijgen. En die dingen zijn ook veel leuker om te doen dan maar spammen overal.

Foto’s en andere content stelen

Dit heb ik ook wel eens gezien en is echt uit den boze. Dat iemand hele mooie foto’s maakt of goede artikelen schrijft is mooi, maar omdat te stelen en vervolgens op jouw blog te plaatsen heeft geen enkele zin. Het is niet jouw schrijfstijl en jouw foto’s zijn normaal gesproken anders van uitstraling en kwaliteit. Oftewel, je valt Oerend hard (sorry 😉 ) door de mand. Dat wil je niet. Dan krijgen mensen een slechte indruk van je en probeer die in de toekomst nog maar eens om te vormen in een goede indruk. Meestal gaat dat niet gebeuren. Doe dat dus niet! Als beginnende blogger mogen jouw foto’s en artikelen best minder zijn in het begin. Al doende leert men! Zolang ze maar jouw persoonlijkheid leren kennen, jouw schrijfstijl en jouw interesses weten.

Over dingen schrijven waar je niet achter staat

Dit is ook een punt. Als je schrijft over dingen waar je niet achter staan dan gaan mensen dat merken. Je komt namelijk niet heel erg enthousiast over in het artikel die je hebt gemaakt. Je hoeft niet perse een beautyblog te beginnen omdat iedereen dat heeft. Schrijf juist over iets dat jij echt super vind! Vind je punniken leuk? Blog daarover. Vind je het leuk om tips te schrijven over bloggen en deze te delen met anderen? Doe dat dan. Zo zijn er verschillende dingen. Mijn blog is een mengelmoes van alles, maar ik schrijf wel over dingen die ik leuk vind. Ik heb bijvoorbeeld een enorme hekel aan dance muziek. Je zult hier dus ook geen artikel vinden over Armin van Buuren of Dance Valley. Nope. Oké, behalve als we het hebben over een dislike artikel bijvoorbeeld 😉

Bedrijven mailen voor op de perslijst

Natuurlijk kun je dit proberen en initiatief nemen is heel goed, maar wacht daar nog even mee als beginnende blogger. Er zijn natuurlijk bedrijven die je sneller op de lijst plaatsen dan een ander. Maar wil je op een lijst waar iedereen maar wordt geaccepteerd zodat je steeds dezelfde persberichten publiceert als alle andere blogs op die perslijst? Nee toch? Natuurlijk zul je wel eens hetzelfde persbericht krijgen, maar geef er je eigen draai aan op het moment dat je het leuk vind. Zo blijf je uniek 🙂 Maak er bijvoorbeeld een leuke collage van of pak alleen de artikelen die je leuk vind en maak er een ‘wishlist’ of ‘favorite’ artikel van.
Producten zul je niet zo snel opgestuurd krijgen, daarvoor moet je je eerst wel een soort van bewijzen. Bedrijven willen zien dat je het bloggen lang volhoudt en dan je ook kwaliteit levert. Voorbeeld: op BeautyGlitter zie je altijd mooie producten van bijvoorbeeld Chanel die ze krijgt. Haar foto’s zijn dan ook super mooi, ze schrijft goede content én is al langere tijd heel goed bezig. Zo doe je dat dus! Volhouden!

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad als beginnende blogger (of als je al even bezig bent!). Als je vragen hebt, stel deze natuurlijk!

Lees ook:
Advertenties, wat verdien je er nou mee + voor- en nadelen
Alle artikelen over bloggen op een rij (veel blogtips!)
Betaald worden voor een product review?
Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!

38 Reacties

 1. Christy
  2 april 2016 / 00:16

  Hoi!
  Ik ben nog vrij nieuw in blog-land, maar wat een leuke blog heb je! En bedankt voor alle handige tips! Superleuk dat je de moeite hebt genomen om dit allemaal uit te typen voor beginnende bloggers.
  Liefs, Christy!
  Lees het laatste blogbericht van Christy – Catrice: First Class Up-GrapeMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   2 april 2016 / 09:32

   Dankjewel Christy! Veel succes in blogland! 🙂

 2. Jessica
  9 februari 2016 / 09:57

  Deze tips zijn echt mega handig dankjewel voor het delen.

 3. Ina
  3 augustus 2015 / 12:10

  Fijn artikel, ik ben het vooral eens met dit puntje “Foto’s en andere content stelen”, het valt zo hard op. Plots goede foto’s, plots een andere schrijfstijl. Het is oke om iets te gebruiken als inspiratie of om te reageren op een post in de vorm van een andere post maar bronvermelding is altijd fijn. Sowieso geen heel artikel overnemen, ik zie dit vaak op de grote dit girlscene, word ik razend van.

  Verder snap ik na al die jaren nog steeds niet wat het probleem is met je link ergens dumpen. Oke als je gewoon “leuk -link-” zet dan snap ik het. Maar als iemand een hele tekst achterlaat en daaronder zijn link zet snap ik het probleem echt niet. Maar goed, dit heeft waarschijnlijk met Nederland-België meer te maken. Ik zie alle Nederlandse blogs hier problemen mee hebben terwijl de Belgische blogs, zoals ik, hier meestal helemaal geen probleem mee hebben als je een zinvolle reactie achterlaat.

 4. 11 februari 2015 / 08:56

  Ik ben een volwassen beginnende blogger, ik blog voor mijn plezier. Niet voor geld. Ik krijg niks. Soms een produkt om het ook te testen. Ik doe mijn eigen ding.
  Wel goed om als jongere tips te krijgen, want ik geloof dat veel meiden met hun ‘gezeur om spullen’ het bloed onder de nagels vandaan halen bij bedrijven. Ik zie en en dan draait mijn maag ook om. Grootste erger punt.
  Lees het laatste blogbericht van Sonja – A•DORN Nails | Carpe Noctem | Review + SwatchMy Profile

 5. ines
  2 februari 2015 / 23:03

  Goede tips en wow ben wel verschoten van dat forum, zo sneu :/
  Lees het laatste blogbericht van ines – London baby!My Profile

 6. 31 januari 2015 / 02:04

  leuk om het zo eens op te schrijven. want idd wat je wel moet doen is heel veel van te vinden.

  al vind ik ‘verwachten dat je veel bezoekers krijgt’ wel lastig om niet te doen haha. ofja ik verwacht het niet echt, want m’n bezoekers aantallen zijn hoger dan ik van te voren verwacht had, maar daardoor heb ik nu wel zoiets van ik wil meeeer. geduld hebben is moeilijk voor mij.

  sommige dingen vind ik ook vrij normaal dat je ze niet doet, maar toch zie je soms bloggers voorbij komen die dat dus wel doen. en soms ook nog wel bloggers die al langere tijd bezig zijn, die nog overal spammen.
  Lees het laatste blogbericht van diana – Inspiratie om te bloggenMy Profile

 7. Milou
  27 januari 2015 / 14:46

  Wat een handig lijstje! Ik heb het idee dat ik de meeste dingen gelukkig niet doe. Wel heb ik mij gisteren op een paar perslijsten laten zetten, omdat ik graag op de hoogte blijf van nieuwe trend op interieurgebied. Puur ter inspiratie dus. Elle girl forum, niet geweest, maar het vivaforum wel. oh my… Wat ze daar geschreven over een paar van mijn favoriete blogs, hartverscheurend gewoon! Ik durfde er bijna niet meer door te bloggen.
  Lees het laatste blogbericht van Milou – De verbouwing #10: roomtour eerste verdieping (vlog!)My Profile

 8. Maureen
  27 januari 2015 / 11:20

  Handige tips! Van dat elle forum wist ik niet eens wat af. Ik ben beginnende blogger en heb geen van deze dingen gedaan. Vind het ook echt niet kunnen. Ik reageer gewoon op een blog, wanneer ik echt wil reageren en niet alleen met “leuk artikel” zo ben ik niet. Mijn url zet ik dan ook altijd gewoon in het daarvoor bestemde vakje.

 9. Jorien
  27 januari 2015 / 01:58

  Ik ben het volmondig met je eens. Het elle girl forum, dat moet ik wel echt eens bezoeken haha.
  Lees het laatste blogbericht van Jorien – Just My Daily Life #3My Profile

 10. 26 januari 2015 / 23:13

  Ik had een tijdje terug ook opeens een piek in mijn bezoekers. Scheen ik ook behandeld te zijn op het Elle Girl Forum. Was daar zelf nog nooit geweest (had er wel over gehoord.. in de negatieve zin). Gelukkig viel de ‘schade’ mee: er was niet veel negatiefs te lezen over mij. 😉
  Lees het laatste blogbericht van Wendy – In één woord of zin (herinnering!)My Profile

 11. 26 januari 2015 / 20:26

  Omdat er regelmatig in comments gerefereerd werd naar EGF ging ik toch eens kijken wat een narigheid wordt daar geuit idd. Heel jammer en ook jammer dat Elle Girl daar een platform aan geeft. Ik snap dat er ook goede dingen staan maar dat ze dit toestaan vind ik wel heel jammer en eigenlijk Elle onwaardig. Goed artikel.
  Lees het laatste blogbericht van Annette – Ann Ages Gracefully – Get to know meMy Profile

 12. Kirsty
  26 januari 2015 / 20:21

  Fijne tips! Ik heb zelf nooit mijn url gespamd, maar ik zie regelmatig comments waarin mensen het wel proberen. Heel gemeen misschien, maar ik haal dat linkje bij mijn reacties er gewoon uit, anders erger ik me alleen maar aan 😛 Foto’s of content stelen vind ik ook echt not done, ik snap niet dat er bloggers zijn die dat doen, net zoals ik het niet snap dat er mensen zijn die denken dat je (voor geld meestal) over dingen kunt schrijven waar je niet achterstaat. Je lezers hebben dat echt wel door!

 13. 26 januari 2015 / 19:01

  Leuke tips! Het Elle Girl Forum ken ik helemaal niet en dat zal ik maar zo houden. 😉
  Laatst was er nog iemand op mijn blog die zich schuldig maakte aan nummer 1.. erg vervelend.
  Lees het laatste blogbericht van Inge – Recept: EierkoekenMy Profile

  • 26 januari 2015 / 18:22

   Het is niet zo dat het hele forum zo is, zeker niet hoor! Maar het Beutyblogtopic heeft wel eens nare onderwerpen.

 14. Evelien
  26 januari 2015 / 11:46

  Zeer handige tips! Al vind ik dat er voor bloggers wel een hoop te leren valt op het EGF, het is niet alleen maar boe of bah daar. Ik denk dat heel veel bloggers, waaronder ik, daar meeleest en er stiekem wel wat tips uithaalt.

  • 26 januari 2015 / 18:24

   Nee, maar het beutyblogtopic bedoel ik dan. Lang niet alles is zo vervelend daar hoor!

 15. NailTalk
  26 januari 2015 / 10:55

  Geen beginnende blogger meer maar toch handige tips! Elle forum wel van gehoord maar ik kijk er niet op. Wat niet weet wat niet deert denk ik dan maar. Zo kansloos! En energie vretend en dat heb ik al zo weinig!
  Lees het laatste blogbericht van NailTalk – Instagram FavouritesMy Profile

 16. 26 januari 2015 / 10:55

  Wat een super goed en fijn artikel. Ik ben inmiddels al een poosje bezig maar kan me helemaal vinden in je punten. Leuk onderwerp overigens, uniek! En dat EGF is echt kansloos. Geef er maar een positieve draai aan, je bent de moeite waard om besproken te worden, haha.
  Lees het laatste blogbericht van Lisanne – Nailed It News | MAC, Real Techniques, Catrice, Hema en meer!My Profile

  • 26 januari 2015 / 18:24

   Oh ja vandaag ook weer. Een van hen heeft dit artikel gelezen en toen werd ik daar natuurlijk weer naar beneden gehaald. Het maakt mij allemaal niet uit 🙂

 17. 26 januari 2015 / 08:41

  De enigste waar ik wél schuldig aan ben is de laatste. Ik vind namelijk dat je wel wat lef mag tonen en het heeft echt wel geholpen. Dus zeg niet te snel niet doen. Als jij écht graag over een bedrijf met die producten, dan kan je het gewoon proberen. Maar wel echt even goed bedenken of je er wel over wilt schrijven vol enthousiasme. Maar de beste tip, wil je niet al te opgefokt door het leven gaan, EGF bezoeken. Ugh daar word je echt heel diep neergehaald. Zonder pardon.
  Lees het laatste blogbericht van Michelle Kaiser – Sleek Eyebrow Stylist (Light & Medium)My Profile

  • 26 januari 2015 / 18:26

   Klopt, maar daarom zeg ik ook dat initiatief tonen wel goed is, maar tot op zekere hoogte.

 18. Rowan - Rebellious yet Romantic
  26 januari 2015 / 08:16

  Vooral dat spammen herken ik helemaal. Ik snap het dat je als beginnende blogger heel graag wilt dat mensen je blog zien, maar dit kun je inderdaad beter anders aanpakken! Liefs
  Lees het laatste blogbericht van Rowan – Rebellious yet Romantic – Outfit: Who’s That Girl retro dressMy Profile

 19. 26 januari 2015 / 08:04

  Wat een goede tips! Ik ben ook nog maar een beginnende blogger (bijna 9 maanden). Gelukkig heb ik me niet schuldig gemaakt aan dingen :-)!
  Lees het laatste blogbericht van Els – Review: Slinger maken van de ActionMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.