30 kanalen wat mij het meeste bezoekers bezorgd

30 kanalen wat mij het meeste bezoekers bezorgd

SEO is iets wat ik enorm interessant vind en ik kijk in Google Analytics altijd naar resultaten als bezoekersaantallen, waar komen mijn bezoekers vandaan en hoe lang zijn zij gemiddeld op mijn blog. Zo heb ik bekeken welke kanalen populair zijn en waar ik de meeste bezoekers door ontvang op mijn blog. Deze heb ik verwerkt in deze blogpost. Wellicht interessant voor jullie als mijn bezoekers of dat het je op gedachten brengt om eventueel verder te kijken en meer bezoekers te kunnen bereiken met je blog artikelen.

30 kanalen wat mij het meeste bezoekers bezorgd

Hierboven zie je de sites die ik heb gevonden in Google Analytics via Acquisitie > alle verkeer > verwijzingen. Je kunt dan onderin selecteren hoeveel je wilt zien. Hierboven vind je de top 30 als het ware van de kanalen die mijn bezoekersaantallen omhoog krikt.

De kanalen die je moet vergeten:
– floating-share-buttons.com
– get-free-social-traffic.com
– site5.free-floating-share-buttons.com
– site7.free-floating-share-bottons.com
– www.event-tracking.com
– qualitymarketzone.com
– chineseamazon.com
– get-free-traffic-now.com

Dit zijn namelijk kanalen die kort gezegd jouw bounce rate verkloten. Er komen niet echt bezoekers op jouw blog door deze sites. Bounce rate staat namelijk ook altijd op 100%. Ik heb alleen nog geen manier gevonden om deze uit mijn resultaten te filteren waardoor ik ze altijd zie staan.

Goed, nog een keer de foto. Je ziet de sites waarop ik mijn artikelen actief deel, toch wel vrij bovenaan staan. De sites waar ik mijn blog artikelen áltijd deel zijn Facebook, Girlscene forum, Ellegirl forum, Blogsociety en natuurlijk Bloglovin. Op Facebook heb je verschillende groepen waar je je blog artikelen mag delen en ik moet zeggen dat ik daar veel verkeer van krijg. Natuurlijk is het ook wel de bedoeling dat je een leuk artikel schrijft en wat mooie foto’s toevoegt.

Wat je ook kunt zien is dat er bezoekers komen vanaf andere blogs zoals VeraCamilla.nl, MissLipgloss.nl en OhFashion.nl. Dat komt omdat ik daar (en ook op vele andere blogs) vaak een reactie achterlaat. Mensen klikken dan blijkbaar op mijn naam, waar de link van mijn blog onder staat, en komen dan op mijn blog terecht.

Dan heb je natuurlijk ook nog de prijsvragen websites die direct doorverwijzen naar jouw blog op het moment dat je een leuke winactie online hebt staan. Bijvoorbeeld zoals ik nu heb met de ICI Paris bon én de Hema bon (check!). Daar kan je dan niet omheen denk ik.

Conclusie
Deel jouw artikelen waar je ze mag delen! Mijn grootste aandeel is toch wel Facebook. Zo heb ik laatst bijvoorbeeld een dag gehad waar ik 3x zoveel bezoekers binnen kreeg via Facebook dan dat ik normaal op een normale dag zou ontvangen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en ik ben er dan ook wel blij mee. Ook kun je een leuke reactie achterlaten op een blog, waardoor mensen zullen doorklikken en op jouw blog terecht komen. Wie weet houd je er nog leuke nieuwe vaste volgers aan over. Bloglovin is ook nog steeds een redelijk groot aandeel en daarom vind ik het ook super leuk dat ik gisteren de 1100 Bloglovin volgers heb bereikt 🙂

Lees ook:
Mijn werkplek in het nieuwe huis
Meer bezoekers op je blog, deel 2!
Hoe krijg je meer Bloglovin volgers?

Mochten jullie vragen hebben, stel ze in de reacties en ik zal ze beantwoorden!

16 Reacties

 1. Jill
  31 december 2015 / 00:15

  Super handige tips! Hoewel we een webshop hebben is het ook handig om via deze wegen nieuwe bezoekers te lokken.

 2. 9 september 2015 / 12:48

  Wat een super handige tips! Hier kan ik zeker wat mee. Van sommige wist ik het al, maar andere ook weer totaal niet!
  Lees het laatste blogbericht van Kaylee Joosten – Gastblogger gezocht!My Profile

 3. 7 september 2015 / 17:25

  Leuk om te zien waar je bezoekers vandaan komen! Blogsociety lijkt mij ook erg handig, misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Ilse – Nailart stempel kantMy Profile

 4. Priscilla
  7 september 2015 / 15:06

  Leuk om zo te lezen! En goeie tips! 🙂
  Die spam kan er je een filter voor instellen inderdaad. Ik zal eens kijken of ik die tutorial daarvan nog heb 😉
  Lees het laatste blogbericht van Priscilla – Ovenschotel met groente en eiMy Profile

 5. 6 september 2015 / 21:00

  Superleuk artikel! Het is leuk om inspiratie van een ander te krijgen. Dank!
  Lees het laatste blogbericht van Thomas Moers – What to wear?My Profile

 6. Desiree
  6 september 2015 / 17:49

  Leuk om je lijstje te lezen. De prijsvragen websites kende ik niet. Bij mij is Pinterest DE grote verwijzer. Waarbij de lange pins het duidelijk nog veel beter doen dan de rest. ~Desiree
  ps. Dit is mijn Pinterest pagina: https://www.pinterest.com/Trendbubbles/

 7. 6 september 2015 / 14:39

  Wat een leuk artikel! Facebook weet ik wel, maar ik vergeet het vaak daar te delen. Nu de zomer voorbij is, hoop ik dat het aantal bezoekers weer oploopt want het is niet wat het is geweest! Van die forums wist ik helemaal niet, dankjewel!
  Lees het laatste blogbericht van Mariëlle – Lifestyle change shoplogMy Profile

 8. 6 september 2015 / 14:29

  Die spamsites helpen je inderdaad niet echt vooruit. Facebook speelt ook een grote rol bij mij :), leuk om een overzicht te geven!

 9. 6 september 2015 / 13:16

  Hmm, er komen toch wel heel wat bezoekers via Blogsociety, misschien moet ik het ook eens proberen 🙂

 10. Bianca
  6 september 2015 / 13:00

  De meeste sites gebruikte ik al! Maar toch handig om te checken 🙂 x
  Lees het laatste blogbericht van Bianca – Wat te doen op zondag?My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.