20 bekentenissen, ik geef me bloot

by Mariska Groot

Leek me wel eens leuk om met van die feitjes te komen over mezelf die niemand weet. Of althans, niemand van mijn ‘online leven’ zeg maar. Voor mij zijn sommige dingen heel normaal maar kennen jullie niet van mij waardoor je misschien wel een heel ander beeld van mij krijgt. Niet dat je nu denkt dat ik maatje 36 heb bijvoorbeeld wat dat heb ik dus niet. Goed, ik heb … feitjes op een rij gezet en ben benieuwd of jij die van mij had verwacht! 20 bekentenissen van mij, ik geef me dus best wel bloot!

1. Bang voor onweer
Vanaf jongs af aan ben ik bang voor onweer en nu nog steeds. Vroeger is er (toen m’n ouders nog bij elkaar waren en wij in een hele oude boerderij woonden) bliksem ingeslagen bij een boerderij in het dorp en die is toen afgebrand. Overdag vind ik minder eng maar ’s nachts doe ik echt m’n licht aan en ga ik onder de dekens liggen. Als het heel hard onweert doe ik ook echt m’n vingers in m’n oren.

2. Geen meisje meisje
Nee, ik ben geen meisje meisje. Je zult mij niet op hakken zien lopen en uren voor de spiegels zien staan omdat ik niet zonder make-up de deur uit durf. Elke dag zit mijn haar vast in een knot, heb ik een spijkerbroek aan en een trui of blazer erop. Klaar. Vaak ook geen make-up op trouwens 🙂 Geef mij maar boerenfeestjes met bier gooien, tot je knieën in de bagger en hup!

3. Best gierig met kleren kopen
Sommige bloggers bijvoorbeeld, zie ik zo €150,00 uitgeven voor bijvoorbeeld een tas of schoenen. Mij niet gezien, no way. Mijn duurste paar schoenen is geloof ik €50,00 en broeken koop ik bij H&M. Tas koop ik zo nu en dan en mijn laatste komt zelfs bij Kruidvat vandaan. Hier vind je het artikel.

4. Geen fan van muziek van ‘deze tijd’
De muziek van tegenwoordig vind ik helemaal niks. Dat house en electro bijvoorbeeld.. of de popmuziek. Nee, geef mij maar gewoon RadioNL of natuurlijk Normaal 😉

5. Hou van foute tv programma’s
Niet omdat ik het per se leuk vind, maar leedvermaak is het zeker. Andy en Melisa, Michael en Samantha (Barbie), een beetje die richting.

6. Kijk altijd in de wc pot
Voor ik ga zitten kijk ik áltijd in de wc pot of er niet iets in zit. Nu hoor ik je denken ‘wat een debiel!’, maar ik heb vaak genoeg gehoord dat er slangen uit de wc pot komen en daar bedank ik vriendelijk voor. Ook wc papiertjes of andere dingen spoel ik altijd door als dat erin ligt voor ik ga zitten.

7. Geen maatje 36
Om precies te zijn maatje 42 en een vrij dikke buik.

8. Laatste geld vrienden of herinneringen maken
Van mijn laatste geld maak ik liever mensen blij of maak ik herinneringen. Stel dat ik nog maar €50,00 heb voor een week en ik kan kiezen tussen boodschappen of een super vet feestje of leuke afspraak met vrienden? Zeker weten het laatste. Vind het veel mooier om herinneringen te maken!

9. Telefoon verslaafd
Ik beken, ik kijk veel te vaak op mijn telefoon op een dag. Twitter, Facebook, Snapchat, Instagram… en dat gaat dan zo een aantal keer achter elkaar door.

10. Bang voor slangen
Als de dood ben ik voor die beesten. Hoe het komt? Ik heb werkelijk waar geen idee, maar als ik ze alleen al op tv zie krijg ik echt nachtmerries. In de dierentuin durf ik er niet eens naar te kijken en doe ik mijn handen voor mijn ogen als ik langs loop.

11. Expeditie Robinson voor Teske
Dat hele Expeditie Robinson heb ik echt nog nooit gekeken. Niet mijn ding. Maar nu Teske er aan mee doet vind ik het wel leuk om te kijken en alleen daarom kijk ik het nu dus.

12. Bloggers op Snapchat
Vind het super leuk om bloggers te volgen op Snapchat en kijk ook zo vaak per dag of ze weer nieuwe snaps hebben toegevoegd! Heel leuk!

13. Allergisch voor nikkel
Daar ben ik sinds een paar jaar achter en vind ik echt stom. Van leuke oorbelletjes bij H&M bijvoorbeeld krijg ik allergie, jeuk en open plekjes. Ook al staat er ergens op dat het nikkel vrij is, dan NOG krijg ik er uitslag van omdat die knopjes (waarmee je het afsluit) wel nikkel bevatten.

14. Graag alleen
Bij Shirley las ik een goed artikel en ben het met bijna alles volkomen eens. Het was net of ik een beschrijving van mijzelf las. Ik geniet van tijd alleen zijn en alleen dingen doen, heb niet heel veel vrienden (maar die paar die ik heb zijn super goede vrienden), sociale contacten hoef ik niet iedere dag te spreken en voor grote groepen spreken bijvoorbeeld hoeft van mij allemaal niet. Hoef niet in de spotlight te staan. Het artikel lees je hier.

15. Zesde zintuig dingen
Ik weet dat er mensen zijn die hier niet in geloven, maar ik doe dit wel. Heb al te vaak dingen meegemaakt die ook gewoon echt eng en freaky zijn.

16. Geen actiefilms of science fiction
Je hoeft mij geen film voor te schotelen in de richting van Harry Potter, Lord of the Rings en al die andere neppe troep. Zo noem ik het dan maar even in mijn eigen bewoording.

17. Lui in opruimen en schoonmaken
Je moet mijn slaapkamer eens zien… of misschien ook niet. Het is een grote ontplofte bom. En kleding die gewassen is mieter ik op m’n bed onder het mom van ‘die vouwen we straks op’ en tot slot ga ik naar bed, geen zin om op te vouwen en mieter alles zo op de grond. Dit is dus een van de bekentenissen waar ik me voor schaam.

18. 30 jaar
Afgelopen 20 augustus ben ik dus 30 jaar geworden. Heel veel mensen geloven het niet als ze me zien, maar het is wel zo. Reken maar uit 20 augustus 1985.

19. Instagram feed boeit me niet
Er zijn veel mensen die moeite doen om hun Instagram feed er zo mooi mogelijk uit proberen te laten zien. Ik niet. Dat doet mij nu echt niks. Als ik nu een foto wil maken van mijn blikje Red Bull en morgen een foto van dat ik op de wc zit.. dan doe ik dat gewoon. Zonder schaamte.

20. Ballonnen en vuurwerk
Ook hier doe je mij absoluut geen plezier mee. Ik ga niet naar buiten met oud en nieuw en ook ballonnen mogen ver uit mijn buurt blijven. Bijvoorbeeld kindjes bij de MAC Donalds, met zo’n ballon op zo’n stokje op de grond lopen te rammen.. dan krijg ik de zenuwen!

Dit waren mijn bekentenissen, wat zijn die van jou?

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.